'Bundesbank steunt extra maatregelen ECB'

Europa
FRANKFURT (ANP) - De Duitse centrale bank steunt het voornemen van de Europese Centrale Bank (ECB) om extra maatregelen te nemen als volgende maand uit nieuwe ramingen blijkt dat de inflatie in de eurozone voorlopig te laag blijft. Dat meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van ingewijden.

De Bundesbank is de afgelopen jaren altijd erg kritisch geweest over de vele crisismaatregelen van de ECB. De Duitse centrale bankiers, die via hun president Jens Weidmann net zoals hun collega's uit de andere eurolanden één stem hebben in het ECB-bestuur, zouden nu echter bereid zijn steun te verlenen aan een verdere verlaging van de rente of een plan om bankleningen op te kopen.

ECB-president Mario Draghi liet vorige week weten dat de ECB bereid is nieuwe maatregelen te nemen als de verwachtingen voor de inflatie verder omlaag gaan. Zijn aankondiging zorgde onder meer voor een flinke daling van de euro ten opzichte van de dollar. Die wisselkoers ging dinsdag na de berichtgeving van The Wall Street Journal verder onderuit, tot 1,3710 dollar.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!