Challenger50: FastNed

Bart Lubbers (48) en Michiel Langezaal (32) graven met Challenger FastNed net zo lang, tot ze alle snelwegen hebben voorzien van een snellaadstation voor elektrische auto's. Elke maand komt er een station bij, en als Nederland vol is, volgen Duitsland, België en Frankrijk.

Elektrische auto’s zijn minder schadelijk voor het milieu en goedkoper in gebruik, maar de beperkte afstand die je ermee af kunt leggen, is veel automobilisten een doorn in het oog. Fastned bouwt daarom snellaadstations waar automobilisten hun accu binnen twintig minuten op kunnen laden. 'Wij hebben gekozen voor de allerbeste locaties. Daarom staan onze stations langs de snelweg. Daar is de behoefte het grootst', zegt mede-oprichter Bart Lubbers. Elke maand komt er een station bij, uiteindelijk gaat Fastned er meer dan tweehonderd bouwen. Fastned verwierf de concessies van die plekken voor de komende vijftien jaar. Uiteindelijk willen Lubbers en Langezaal de Shell worden van de elektriciteit. 'Natuurlijk kijken we ook al over de grens, Nederland is een goede springplank naar Duitsland, België en Frankrijk.'

FastNed belandde uiteindelijk in de finale van de Sprout Challenger award, samen met (winnaar) Dedact, Vandebron, Degiro en Blendle.

Auteur: Robert Visscher

Philip Bueters is redacteur van Sprout.nl en schrijft over ondernemen, innovatie en technologie.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!