Last call: hoor jij als disruptor in de Challenger50?

Challengernight 2017

Sprout zoekt ondernemers die de gevestigde orde laten zien hoe het ánders kan. Met een beter product, een dienst die perfect aansluit op de behoefte of een next level businessmodel: dat zijn de disruptors die we zoeken voor de Challenger50 van 2018. De inschrijving voor de Challenger50 is gesloten op 17 september.

Sprout publiceert elk jaar de Challenger50, de lijst met de meest uitdagende bedrijven van Nederland. Het draait om ondernemers die gedreven zijn om hun markt te vernieuwen, de wereld met hun impact beter willen maken en hun klanten beter willen bedienen dan ze gewend zijn. Dat kan op een duurzame of sociale manier, maar ook door dingen simpelweg beter, slimmer, goedkoper of sneller aan te pakken met een innovatief businessmodel, dienst of product.

Een door Sprout samengestelde jury van ervaren challengers pikt uit de challengerlijst elk jaar een overall winnaar. De afgelopen jaren viel SciSports, Picnic, SnappCar, Hotelchamp en VanMoof die eer te beurt: weet je meteen naar welk kaliber ondernemers we op zoek zijn. We zien graag challengers die al bewezen impact hebben gehad op hun markt. Die de gevestigde orde al in beweging hebben gekregen – of ten minste zenuwachtig hebben weten te maken.

De criteria waaraan een challenger in elk geval moet voldoen om zich te kwalificeren voor de Challenger50 2018:

  • Een leeftijd van ten minste 3 (boek)jaren PLUS één van de volgende criteria:
  • een omzet in 2017 van minimaal 500.000 euro óf
  • een omvang van ten minste 20 Fte óf
  • funding van ten minste 500.000 euro aan extern kapitaal.

Eind oktober publiceren we de lijst van 2018, in november wordt de award uitgereikt tijdens het Challengerdiner.

De inschrijving van editie 2018 is gesloten op 17 september.

Bekijk de challengers van 2017, 2016, 2015 en 2014

Challenger50 Sprout Hotelchamp 2016 winnaar
De winnaars van 2016: Kasper Middelkoop en Kristian Valk van Hotelchamp.