Last call: meld je scaleup aan voor de Challenger50

Sprout zoekt ondernemers die de gevestigde orde laten zien hoe het ánders kan. Met een beter product, een dienst die perfect aansluit op de behoefte of een next level businessmodel: dat zijn de disruptors die we zoeken voor de Challenger50 van 2019. Update: de aanmelding is gesloten!

de aanmelding voor de Challenger50 is gesloten

Sprout publiceert elk jaar de Challenger50, de lijst met de meest uitdagende bedrijven van Nederland. Het draait om ondernemers die gedreven zijn om hun markt te vernieuwen, de wereld met hun impact beter willen maken en hun klanten beter willen bedienen dan ze gewend zijn. Dat kan op een duurzame of sociale manier, maar ook door dingen simpelweg beter, slimmer, goedkoper of sneller aan te pakken met een innovatief businessmodel, dienst of product.

Impact op de markt

Een door Sprout samengestelde jury van ervaren challengers pikt uit de challengerlijst elk jaar een overall winnaar. De afgelopen jaren viel SciSports, Picnic, SnappCar, 3D Hubs en VanMoof die eer te beurt: weet je meteen naar welk kaliber ondernemers we op zoek zijn. We zien graag challengers die al bewezen impact hebben gehad op hun markt. Die de gevestigde orde al in beweging hebben gekregen – of ten minste zenuwachtig hebben weten te maken.

De criteria waaraan een challenger in elk geval moet voldoen om zich te kwalificeren voor de Challenger50 2019:

  • Een leeftijd van ten minste 3 (boek)jaren PLUS één van de volgende criteria:
  • een omzet in 2018 van minimaal 600.000 euro óf
  • een omvang van ten minste 20 Fte óf
  • funding van ten minste 500.000 euro aan extern kapitaal.

Eind oktober publiceren we de lijst van 2019, in november wordt de award uitgereikt tijdens het Challengerdiner. De inschrijving van editie 2019 is gesloten op 16 september.

Bekijk de challengers van 2018, 2017, 2016, en 2015

Brian Garret, Filemon Schöffer, 3D Hubs
De winnaar van 2018: 3D Hubs, met Brian Garret en Filemon Schöffer.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!