Coolblue verhuist naar gigamagazijn in Tilburg

Pieter Zwart is met zijn Coolblue een rupsje Nooitgenoeg als het om magazijnruimte gaat. In Tilburg laat hij een nieuw distributiecentrum van 25.000 vierkante meter bouwen, omdat het sinds vorig jaar gehuurde magazijn alweer te klein is geworden. 

Dat meldt logistieke vaksite Logistiek.nl. Prologis ontwikkelt het nieuwe DC, waarvoor het dertien hectare grond heeft aangekocht. Coolblue huurt al sinds begin 2013 13.000 meter bij Prologis in Tilburg. Dit pand fungeert voornamelijk als opslag van witgoedproducten als wasmachines en -drogers en andere volumineuze producten. De webretailer groeit echter dusdanig hard in zowel Nederland als België dat dit huidige pand ontoereikend is.


De nieuwe locatie in Tilburg zal zeven dagen per week in gebruik zijn. Naast ‘normale’ orders die voor middernacht binnenkomen, zal het geschikt zijn voor VandaagNog- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders en reserveringen voor de zeven bakstenen winkels die Coolblue ook nog runt. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, zullen hier verwerkt worden. De bouw van het pand is naar verwachting 1 juni volgend jaar afgerond. Naast Tilburg beschikt Coolblue ook over een dc in Capelle aan den IJssel van 5.000 vierkante meter voor kleinere technische en hoogwaardige apparaten.