Coolblue verkoopt meerderheidsbelang

Webwinkelketen Coolblue verkoopt een meerderheidsaandeel aan Dexcom Holdings NV, eigenaar van o.a. Dixons en t for telecom. Coolblue-eigenaar Pieter Zwart geeft aan nog heel snel te willen groeien. Hij verwacht dat de inlijving door Dexcom daar aan bij zal dragen. Zeker is dat Dexcom met de annexering van de snelst groeiende onderneming van Nederland wél groeit.

Dexcom wil zijn positie verstevigen als marktleider op het gebied van personal Electronics, multimedia, telecom en gaming. Met het meerderheidsbelang in Coolblue kan Dexcom de 35 miljoen bezoekers die Coolblue-sites als mp3shop.nl, pdashop.nl en telefoonshop.nl jaarlijks krijgen toevoegen aan zijn klantenbestand. De totale omzet van Dexcom en Coolblue zal over 2007 ruim 500 miljoen euro bedragen.

 

Entrepeneur of the Year 2006 Pieter Zwart rekent op de kennis en ervaring van zijn nieuwe baas om ‘de groeistrategie van Coolblue te versnellen'. 'We gaan fysieke winkels starten', verklaart hij tegenover Sprout. 'In januari openen we, als alles goed gaat de eerste in Eindhoven.' Daarnaast wil Zwart het aantal webwinkels blijven uitbreiden.

 

De vergaande samenwerking met Dexcom moet ervoor zorgen dat de uitbreidingen soepel verlopen. ‘We zijn nu sneller in staat om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt', aldus Zwart. 'We kunnen samen voordeliger inkopen en gebruik maken van elkaars expertise.'

 

Alle webwinkels van Coolblue blijven onder de eigen naam bestaan. Zwart gaat nergens heen. Ook de kantoren van de internetonderneming blijven. Als de NMa het toestaat, is de verkoop voor het eind van het jaar geregeld.