Dit zou er gebeuren als niemand aan social distancing deed

corona

Voor wie nog steeds als een gek tegen anderen aan knalt in de supermarkt: do the math! Des te sneller het coronavirus voorbij is, des te sneller onze economie weer kan groeien.

Wie dacht dat iedereen zich nu dan toch eindelijk aan de regel van anderhalve meter afstand houdt, hoeft voor zijn boodschappen waarschijnlijk niet dagelijks naar de supermarkt in Amsterdam-West. To cut a long story short: uit veldwerk van Sprout is gebleken dat het concept van social distancing nog niet, laten we zeggen, gemeengoed is.

‘Frisse neus’

Een tafereel dat tijdens het halen van de veelbesproken “frisse neus” geregeld de revue passeerde de afgelopen dagen: voorbijgangers die in rechte lijn vooruit blijven lopen, terwijl je zelf noodgedwongen uitwijkt naar het fietspad. Het zijn opmerkelijk vaak jongeren die er een nogal pre-coronaëske loopwijze op nahouden.

Er kan mij toch niets gebeuren, lijken ze op zo’n moment uit te stralen. Dit is natuurlijk niet waar, want iedereen kan de zwakste schakel blijken in het gevecht tegen corona, al zijn ouderen natuurlijk veel vaker de pineut. 

1,5 meter

Afijn, laten we als roepende in de woestijn van collectieve onverschilligheid daarom nog eens uitleggen waar deze schijt-aan-1,5-meter-benadering toe kan leiden. Onderstaande infographic van Visual Capitalist laat dat zien: héél veel meer coronagevallen. En laten wij eraan toevoegen: nog veel langer aanhoudende economische problemen en daar wordt niemand beter van. Ook jongeren niet.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!