Hashtag #StayTheFuckHome massaal gedeeld

#StayTheFuckHome

De Duitse ondernemer Florian Reifschneider windt er geen doekjes om: #StayTheFuckHome is de beweging die hij online op gang heeft gebracht om de coronavirus in te dammen.

Werk thuis en beperk het aantal sociale contacten tot een absoluut minimum. Dat is de strekking van een ‘Self-Quarantine Manifesto’ dat de 29-jarige Duitse ondernemer Florian Reifschneider deze week online zette. Op donderdag had de website al 250.000 bezoekers getrokken:

Met hulp van talloze vrijwilligers wordt nu ook gewerkt aan Nederlandse, Franse, Poolse en Italiaanse versies van het manifesto. Reifschneider besloot de hartekreet online te zetten omdat hij zich al een paar weken zorgen maakte, zegt hij tegen de Huffington Post

Reifschneider is medeoprichter van Rocketloop, een softwarebedrijf in Frankfurt waar de tien medewerkers sinds twee weken geleden allemaal thuis werken. De ondernemer vindt dat overheden te laks omgaan met het virus, en te veel mensen de indruk hebben dat coronavirus net zoiets is als de griep.

Lees ook: 15 tips voor beter thuiswerken

De Duitser wil de website verder uitbreiden met meer informatie over het bestrijden van Covid-19, waaronder ook tips over zelf-quarantaine. “Als ik kan voorkomen dat een persoon besmet raakt, of nog beter, dan is dit mijn tijd waard geweest.”

In Nederland worden werknemers inmiddels opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken, zei premier Rutte donderdag tijdens een persconferentie. Ook worden bijeenkomsten van meer dan 100 mensen verboden. 

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!