Slim beleggen na de coronacrash? Houd het hoofd koel!

Data

Online brokers merken een toename van het aantal nieuwe beleggers. Maar wie van hen wordt de nieuwe Buffett en wie zal zijn geld in rook zien opgaan?

Door de recente beurscrash zien nieuwe beleggers hun kans schoon om in te stappen, zo leerden we eerder vandaag van online broker Bux. Oprichter Nick Bortrot spreekt zelfs van een “nieuwe generatie beleggers”. Ook DeGiro en Binck meldden recentelijk dat zij een sterke toename zagen aan gebruikers.

Gespreid beleggen

Niet iedereen kan succes hebben op de beurs, het blijft uiteindelijk een spel van speculatie. Wat onderscheidt echter de Warren Buffetts van de losers? Ten eerste het hebben van een goed strategisch inzicht. Zo adviseert Bortot kersverse beleggers om hun kapitaal maandelijks gespreid te beleggen, door bijvoorbeeld maandelijks 100 euro in een nieuw bedrijf te stoppen. 

“Misschien is de beurs nu op zijn laagst, maar het kan ook zo zijn dat hij nog verder omlaag gaat”, meent Bortot. “Beleg je een deel van je geld in deze maanden, dan pak je ook lagere punten mee en hoef je minder lang te wachten tot de koers weer gestegen is.”

Emotie onderdrukken

Een ander ingrediënt voor beurssucces is het onderdrukken van emotie, onderstreept onderstaande infographic van Visual Capitalist. Wie in bedrijven investeert, moet zich realiseren dat je participeert in cycli: na regen komt zonneschijn en andersom. Houd het hoofd te allen tijde koel.

Dat lang niet iedereen dat doet, kun je in de infographic zien. Weet je je emotie te onderdrukken in zowel goede als slechte tijden? Dan verhoog je je kans op succes.

corona

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl