De Chinese drempel

Exporteren naar China. Je krijgt de indruk dat je die kans niet mag laten schieten. Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt.

In Fortune doet Amerikaans ondernemer Jim Bryant uit de doeken hoe hij dertig jaar geleden zijn geluk al beproefde in China. Bryant begon als schoenenfabrikant en is nu franchiser/regioverantwoordelijke van sandwichgigant Subway.

 

Kop noch staart

Een onderneming opzetten in China blijkt niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo liep Bryant aan tegen de Chinese kieskeurigheid. Chinezen geloofden in eerste instantie niet dat de tonijnsalade bij Subway van vis gemaakt kon zijn, want er zat geen kop en staart aan. Het vinden van betrouwbare Chinese franchisepartners bleek eveneens geen sinecure.

 

Haico Ebbers, Hoogleraar Internationale Economie van Universiteit Nyenrode, stelt dat Nederlandse ondernemingen het ook niet gemakkelijk hebben in China.

Laat u vooral niet afschrikken! Bereidt u goed voor en er valt niets te vrezen. Klik voor vertrek nog even op de site van Ondernemen in China.

sluiten
Ben jij een ambitieuze ondernemer?

Schrijf je net als tienduizenden snelgroeiende collega-ondernemers in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang geheel kosteloos het laatste nieuws, kennis en achtergronden voor founders en investeerders! 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!