De comeback van Erik de Vlieger

Na acht jaar afwezigheid keert Erik de Vlieger terug in het vastgoed. Bij 7 Ditches TV vertelt hij hoe hij - na vrijgesproken te zijn van o.a. afpersing - zijn imperium nieuw leven in wil blazen. 

Januari van dit jaar - toen hij bij Wilfried de Jong te gast was in 24 uur met - was voor Erik de Vlieger een kantelpunt. 'Ik heb acht jaar ongezond geleefd. Toen ik mezelf bij Wilfried de Jong zag, dacht ik: die man wil ik niet zijn. Dat was het einde van een periode. Ik ben keihard gaan werken', vertelt hij. 'Ik kom nu op een punt dat ik mezelf moet heruitvinden. De wereld is anders; het is alsof ik acht jaar in een tijdmachine heb gezeten.'

Serieondernemer De Vlieger, bekend van onder andere scheepswerf Amsterdam Ship Repair, Holland Exel - dat hij verkocht voor 1 euro aan Arke Fly - en Argo Media, voerde tussen 2005 en 2011 een reeks rechtszaken. In 2009 en 2011 werd hij vrijgesproken van onder andere afpersing. Gedeisd houdt hij zich niet: op Twitter gaat hij vol in tegen politici en BN'ers en hij is weer volop aan het ondernemen. Zo kocht hij onlangs bedrijventerrein De Nieuwe Energie in Haarlem, is hij in Portugal bezig met wat 'het grootste voetbaltrainingscentrum van Europa' moet worden en onderhandelt hij over een aantal 'kleine overnamen in de bladensfeer'. 

Bekijk hieronder het hele interview bij 7 Ditches TV

Karin Husslage was hoofdredacteur van Sprout tot april 2015

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!