Deze 10 verhalen werden in 2019 het beste gelezen op Sprout.nl

Elon Musk

Tesla’s, steps, caravans en e-bikes: in de lijst van best bekeken verhalen op Sprout.nl staan dit jaar opvallend veel twee- en vierwielers. Deze tien verhalen werden in 2019 het meest gelezen:

1. De Tesla onder de caravans

Het verhaal: een stijlvolle caravan, gericht op een vermogende doelgroep. Met dat idee hopen ondernemers Hein van de Laar en Edwin Bron de kampeermarkt op te schudden. De zogeheten Lume Traveler laat zich qua uiterlijk omschrijven als de Tesla van de caravans.

2. Een recordomzet door op Bali te werken

Het verhaal: de dertig medewerkers van Brandfirm, een marketingbedrijf uit Amsterdam, verplaatsten hun werk drie maanden naar Bali. Zo’n ‘werkvakantie’ kan een recordomzet opleveren, merkte het bedrijf.  

3. Is deze elektrische auto de aanstormende Tesla-killer?

Byton M-Byte interieur

Het verhaal: met een 49-inch scherm als dashboard, 500 kilometer actieradius en een prijskaartje vanaf 45.000 dollar lijkt de Byton M-Byte op papier een geduchte concurrent van Tesla. De vraag is: moet je klant willen worden van deze ‘startup’?

4. Zo verdient Elon Musk zijn geld (en geeft hij het uit)

Elon Musk

Het verhaal: Elon Musk heeft een geschat vermogen van 20 miljard dollar. Maar hoe verdiende de oprichter van SpaceX en Tesla dat kapitaal eigenlijk, en waar geeft hij het weer aan uit? 

5. Dit zijn de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland

Bianca van der Lee, Chaud Devant

Het verhaal: TheNextWomen, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers en investeerders, heeft voor de achtste keer de lijst met 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland uitgebracht. Hieronder vind je ze allemaal, gerangschikt op omzet.

6. ‘Duizenden Nederlanders ontwijken belasting via crypto’

Het verhaal: Het is onvoorstelbaar dat marktplaatsen voor cryptocurrencies nog zeker een jaar vrij spel hadden bij het faciliteren van belastingontduiking. Dat zei oprichter Don Molenaar, oprichter van cryptoplatform Triaconta.

7. Mind your step: waarom de elektrische step de straten verovert (maar niet in Nederland)

Het verhaal: Nederland moet vaart maken met nieuwe en duidelijke regels voor deelsteps, betoogt Sprout-expert Danny Hoekzema. ‘We hebben deze innovatieve last-mile vervoersmiddelen hard nodig voor de mobiliteit van de toekomst.’

8. Hoe managementbureau Spec van Ali B toprappers als Boef en Ronnie Flex aan zich bindt

Het verhaal: Frank Barendse (56) verzorgt met zijn bureau Spec al jarenlang het management van entertainers als Ali B, Famke Louise, StukTV en Boef. In een poging te groeien, managet het kantoor tegenwoordig ook vloggers. Maar hoe voorkom je dat je hiphopprofiel erdoor verwatert? ‘Blijf urban.’

9. Deze startup is de Netflix voor e-bikes

E-bike to go

Het verhaal: startup van de Week E-bike to go ontwikkelde in samenwerking met Cortina een elektrische fiets die je per maand huurt. ‘We verkopen op gemak en service. Wil je in de winter niet fietsen, dan lever je 'm gewoon in.’ 

10. De lessen van een angel investor die in ruim 200 startups investeerde

Jeroen Bertrams

Het verhaal: Nadat Jeroen Bertrams (45) in 2006 zijn eigen bedrijf verkocht, begon hij een leven als angel investor. Hij stak sindsdien geld in ruim tweehonderd startups en schreef daarover het boek Succesvol investeren in startups. ‘Je verdient hier lang niet altijd geld mee.’

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!