Deze uitdagers pitchen voor de Challenger50 award

Blendle, Dedact, DeGiro, FastNed en Vandebron pitchen vandaag tijdens Challengerday om de titel Challenger van het Jaar. Vanavond weten we pas wie een jaar lang het trotse bord boven de deur mag hangen. We stellen de 5 uitdagers alvast aan je voor.

De vijf maken deel uit van de Sprout Challenger50 van 2014. De lijst met ondernemers die de markt opschudden, zich niets aantrekken van hoe dingen ‘horen’ en proberen marktaandeel af te snoepen van de gevestigde orde met een concept dat beter, slimmer, sneller, goedkoper is. Eerdere winnaars van de Challenger award waren Snappcar, Ecofont, Oggu, Vakantieveilingen, Vanmoof en Makelaarsland.

En zij gaan vanmiddag pitchen @Media Plaza:

Blendle
Wie: Alexander Klöpping (27) en Marten Blankesteijn (27)
Wat: verkoop van artikelen uit Nederlandse kranten en tijdschriften online en per stuk.

 

Dedact
Wie: Koen Strous (40), Eelko Huizing (35) en Frank van Rest (29)
Wat: digitaal lesmateriaal voor middelbare scholen.

 

DeGiro
Wie: Gijs Nagel (37), Niels Klok (38), Jasper Anderluh (36), Stef Keetman (46) en Mark Fransen (40)
Wat: online broker

 

FastNed
Wie: Bart Lubbers (48) en Michiel Langezaal (32)
Wat: aanleg van snellaadstations voor elektrische auto's

 

Vandebron
Wie: Aart van Veller (29), Remco Wilcke (36), Matthijs Guichelaar (28) en Michael Fraats (37)
Wat: het verbinden van producenten en afnemers van groene stroom

 

Jury

We hebben dit keer weer een zware jury aan laten rukken om uit te maken wie de Challenger van 2014 wordt. Oscar Kneppers (oprichter Rockstart), Victor van Tol (oprichter Snappcar, winnaar 2013), Wilfred Kik (directeur Marketing ABN Amro) en Karin Husslage (hoofdredacteur Sprout) zijn de Dragons van vandaag. Daarnaast zitten ruim 200 ondernemers in de zaal die de pitches zullen bekijken. De challengers worden beoordeeld op hoezeer ze de markt uitdagen, hoe innovatief hun product is, in hoeverre ze zich profileren als challenger en hoeveel marktaandeel ze weten te veroveren.

Challengerday

Tijdens de pitches is het al volle bak, maar voor Challengerday dag 2 kun je je nog aanmelden. Bekijk het programma en meld je aan. Sprout-member? Dan krijg jij € 100 euro korting. Members melden zich hier aan

Philip Bueters is redacteur van Sprout.nl en schrijft over ondernemen, innovatie en technologie.