Deze vijf bedrijven zijn door zussen opgericht

Barberbooking

Samen met je familielid een bedrijf oprichten: deze zussen van elkaar durfden het aan. Vijf Nederlandse bedrijven die zijn opgericht door twee, of meer, zussen. 

1. De Vinderij / Careibu

Wat: Studenten als hulpde vinderij oprichters zussen lijstje
Sinds: 2009

Studenten inhuren om op je kinderen te passen, schoon te maken of senioren te helpen en gezelschap te houden. Dat biedt De Vinderij, binnekort gaat het bedrijf internationaal de markt op onder de noemer Careibu.

Gestart door de zussen Lotte en Anne van Oudheusden in 2009 met alleen oppashulp, een jaar later werd de schoonmaakhulp toegevoegd in 2013 de dienst voor ouderen en nu zijn de zussen bezig om de stap naar Duitsland te zetten. 

2. Seabookings

Wat: Online vakantie-activiteiten boeken in Portugal
Sinds: 2014

seabooking.jpg

Om hun vakantie en festivals te betalen verkochten Bo en Femke Irik kaartjes aan de Portugese kust, waar zeopgroeiden ondanks hun Nederlandse roots. De lokale bedrijven leken het internet nog niet te hebben ontdekt en daar zagen de dames een mogelijkheid in.

Bij Seabookings.com kun je kaartjes kopen en krijg je gelijk tips mee (waar je moet zijn voor een uitje, of je zonnebrand-créme mee moet nemen en dergelijke). 

3. Barberbooking

Barberbooking

Wat: Platform om je kappersafspraak te maken
Sinds: 2014

Bij Barberbooking kun je online een kapper zoeken, vergelijken met nabijgelegen knippers en een afspraak maken. De zusjes Carlijn, Lidwien en Marre Heersink hebben zelf een kapperszaak, namen een bedrijf van hun opa over in ondersteunende software voor de kappers-branche en dachten toen: hier zit meer in.

Geïnspireerd door Booking.com kwam het idee van Barberbooking naar voren. Groot verschil met de hotelboekingssite: wij knuffelen de kapper, bij wijze van spreken

4. Frozz

Wat: winkels met frozen yoghurt
Sinds: 2010

De zussen Mei Lin en Mei Lan brachten als allereerste de bevroren yoghurt naar Nederland. Nu er in navolging van Frozz tal van frozen yoghurt-verkopers zijn in Nederland hebben ze nog een andere troefkaart: bij Frozz zitten er slechts 100 calorieën in een bakkie ijskoude yoghurt. In 2012 stonden de dames al in de Challenger-lijst. 

5. WeKnowPeopleweknowpeople

Wat: bemiddeling hoger opgeleid personeel
Sinds: 2011

Na een aantal jaar zelf in de werving en selectie te hebben gewerkt vonden Cyrille en Alette Bastiaansen het in 2011 tijd om voor zichzelf te beginnen. Met WeKnowPeople zoeken, selecteren en bemiddelen zij in marketing, communicatie en digital personeel.

Lees ook: Deze zeven bedrijven zijn door broers opgericht

Is Freelance redacteur voor de website van Sprout.

Via de mail bereikbaar op tijmen@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!