Diesel veel schoner dan hybride

De gemiddelde hybride stoot meer CO2 uit dan een zuinige diesel.

Verrassende conclusies? Wij vinden van niet. Het is natuurlijk sowieso een raadsel waarom auto's als de Lexus RX 450h een A-label krijgen. De Lexus heeft voor zijn klasse waanzinnige prestaties, maar die paar kilometer elektrisch bij snelheden onder de 50 kilometer zijn nauwelijks noemenswaardig.

Het Nederlands Dagblad concludeert dat hybride vooral in de leasemarkt gereden wordt (lage bijtelling - 14%). En leaserijders rijden vooral snelwegkilometers, die gaan bij hybride auto's gewoon op benzine en zijn dus veel vervuilender dan een zuinige diesel in dezelfde klasse (20% bijtelling). Verder krijgt hybride stevige korting op de BPM en motorrijtuitgenbelasting.

Driekwart van de verkochte hybrides is een lease-auto, dat heeft weinig meer met groen rijden te maken, stelt Milieu Centraal - dat het onderzoek voor het Nederlands Dagblad uitvoerde.

Een paar jaar terug baarde CNW Marketing al opzien door te stelen dat een Hummer schoner is dan de hybride Toyota Prius. Dat zat hem niet in de werkelijke uitstoot, maar in de totale energieconsumptie.

Kan het A-label (20 procent schoner dan de rest van de auto's in een klasse) nog wel stand houden?

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!