Dit zijn de 4 beste opkomende ondernemers volgens EY

Vanavond draagt winnaar van vorig jaar Michiel Muller zijn stokje als Emerging Entrepreneur Of The Year over aan een andere ondernemer. Dit zijn de vier nieuwe kanshebbers.

Misschien wel de meest prestitieuze ondernemersprijs van Nederland – na de Challenger 50 natuurlijk – is de Entrepreneur of the Year-award van EY. Sprout-ondernemers zien we vooral in categorie Emerging Entrepreneur.

De winnaar daarvan is “een veelbelovende, sterk groeiende ondernemer die zich ongeacht de branche onderscheidt op een innovatieve en unieke wijze”. Vorig jaar ging de titel naar Picnic-medeoprichter Michiel Muller, de vier andere finalisten waren Patrick Hurenkamp | Bloomon), Hans Ober (TicketSwap), Hans Scheffer (Helloprint) en Alfons Wispels (Pure Energie)

Dit zijn de vier nieuwe kandidaten waar een stevige jury vanavond een oordeel over moet vellen:

Hester le Riche | Active Cues

“Industrieel ontwerpster Hester Le Riche is CEO en gedreven boegbeeld van Active Cues. Haar product, de Tovertafel, is een speelse zorginnovatie voor mensen met een cognitieve uitdaging, zoals dementie of autisme. Haar onderneming bewijst dat sociale impact en financieel succes uitstekend hand in hand kunnen gaan. Wetenschappelijk onderzoek, co-design, en een intrinsieke maatschappelijke verantwoordelijkheid bij alle medewerkers zorgen voor een unieke bedrijfscultuur die in binnen- en buitenland bijdraagt aan een cultuuromslag in de zorg richting welzijn en welbevinden. “

Thierry Schaap | Brand New Day

Thierry Schaap, BrandNewDay

“Serial entrepreneur Thierry Schaap begon op zijn 15e met beleggen en maakte van die hobby zijn werk. Hij is een echte bouwer met het hart voor een eerlijke financiële sector op de juiste plaats. Samen met business partner Kalo Bagijn vormt hij een sterk team. Zij dagen de status-quo in de financiële wereld keer op keer uit. Sinds 2010 met Brand New Day en tien jaar eerder al met BinckBanck. Een blad voor de mond nemen doet Thierry doorgaans niet. Zijn doorzettingsvermogen is groot en hoewel hij zichzelf meer ondernemer dan people manager noemt, weet hij mensen aan zich te binden.”

Daniel de Boer | ProQR Therapeutics

Daniel de Boer, ProQR Therapeutics

“Daniel is oprichter en CEO van ProQR Therapeutics. Voordat hij ProQR startte, was hij oprichter en CEO van ICT bedrijven RNA Systems, PC Basic en Running IT. Nadat bij een van zijn kinderen taaislijmziekte (cystic fibrosis) werd geconstateerd, stortte Daniel zich in 2012 in de wereld van medicijnontwikkeling en biotech om zelf een medicijn voor deze levensbedreigende ziekte te ontwikkelen. Daniel gelooft in de kracht van samenwerking en omringde zich in korte tijd met ervaren ondernemers en bestuurders uit de biotechnologie om ProQR te starten. Inmiddels heeft de gedreven ondernemer een wereldwijd netwerk van partners, patiëntorganisaties, wetenschappers, artsen en regelgevers. Door zijn toedoen kent ProQR een transparante en ondernemende cultuur met de juiste mix van jonge en ervaren mensen. In 2014 realiseerde Daniel met ProQR de grootste beursgang op Nasdaq van een preklinische biotech ooit en heeft met ProQR inmiddels meer dan $200 miljoen aan investeringen opgehaald.”

Rochdi Darrazi | Boldking

Rochdi Darrazi

“Rochdi is een ondernemer die door zijn achtergrond en bagage gemakkelijk contact maakt met mensen uit alle lagen van de bevolking. Geboren en getogen in Amsterdam West, de middelbare school in Zuid, een studie econometrie en zijn werk – van een bijbaan als schoonmaker op Schiphol tijdens de studie tot adviseur bij McKinsey. Rochdi is ambitieus, hardwerkend en onzelfzuchtig. Met zijn ‘ik bewijs dat het wel kan’ instelling bouwt hij niet aan zijn ego maar aan zijn bedrijf. Als directeur groot aandeelhouder van Boldking geeft hij zijn personeel ruimte, stuurt hij op performance en leert elke dag bij van zijn team en van zijn klanten.”

Laten we tot slot het hoofdgerecht van de EY-avond niet vergeten. Dit zijn de 4 kandidaten voor de titel Entrepreneur Of The Year:

  • Ed Postmus (Cluse) 
  • Enny van de Velden (CCV)  
  • John Huiberts (IGM Resins)  
  • Niels Klok (DEGIRO)  

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl