Dit zijn de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland

Nick Bortot

Na de eerste selectieronde maken deze 5 ondernemers nog kans op de Loey Talent Award voor de meest talentvolle online ondernemer van Nederland. 

Naast de Loey - Leading Online Entrepeneur of the Year - Award voor de beste online ondernemer reikt de organisatie dit jaar voor het eerst de Talent Award uit. Van 225 aanmeldingen selecteerde een jury deze 5 als kanshebbers voor de prijs, op alfabetische volgorde: 

1. Jeroen ArtsJeroen Arts - Deskbookers

Jeroen Arts is medeoprichter van Deskbookers, een online reserveringsplatform voor werkplekken en vergaderruimtes. Arts richtte in 2013 Deskbookers op en bouwde het uit tot een platform waar maandelijks 7.000 reserveringen per maand worden verwerkt. Deskbookers bevindt zich in een markt die langzaam van offline naar online beweegt. Hiermee is het businessmodel ontwrichtend in een markt die vooral gestuurd wordt door het aanbod. Deskbookers richt zich op de vraag van de klant door het flexibel reserveren van een werkplek naar keuze.

Arets legt in zijn bedrijf veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Zijn team krijgt veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling wat aan de schaalbaarheid ten goede komt. Arts haalde met Deskbookers in december vorig jaar een investering op van 1,5 miljoen bij Point Nine Capital en particuliere investeerders.

2. Nick BortotNick Bortot - BUX

Nick Bortot is oprichter van beursapp BUX, de app die beleggen op een eenvoudige, goedkope, leerzame en vooral leuke manier aanbiedt. Bortot signaleerde een latente interesse bij veel consumenten voor beleggen op de beurs. Met BUX, dat inmiddels bijna een half miljoen gebruikers heeft, wil Bortot binnen twee jaar in heel Europa actief zijn en bovendien het eerste ‘lifestyle’ merk bouwen in de financiële wereld; een merk dat aantrekkingskracht heeft op vooral jonge mensen.

Bortot legt veel nadruk op het vinden van de juiste talenten voor zijn onderneming. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak en uitdaging om talenten te vinden die het bedrijf een stap verder brengen. Bortot haalde met BUX begin dit jaar een investering van 6,1 miljoen euro op bij het Duitse Holtzbrinck Ventures.

Lees ook: 
Hoe Bux 6 miljoen ophaalde voor een beurs-app
Beursapp Bux: in 9 maanden naar 8000 betalende gebruikers

3. Micha Hernández van LeuffenMicha Hernandez van Leuffen - Wercker

Micha Hernández van Leuffen is de oprichter van softwareplatform Wercker. Met Wercker kunnen softwareontwikkelaars samenwerken om sneller software te bouwen en lanceren. Ontwikkelaars kunnen hun werk als legoblokjes met elkaar delen, waardoor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen sneller verloopt. Op dit moment richt Hernández van Leuffen zich met Wercker op groei in de internationale zakelijke markt.

Daarvoor zijn kantoren geopend en team opgezet in San Francisco en Londen, naast het hoofdkantoor in Amsterdam. Hernández van Leuffen haalde met Wercker begin dit jaar een investering van 4,6 miljoen euro op bij Inkef Capital.

Lees ook: Wercker haalt 2,4 miljoen op in Silicon Valley

4. Martijn NijhuisMartijn Nijhuis - Roamler

Martijn Nijhuis is de medeoprichter van crowdsource-platform Roamler. Via Roamler kunnen bedrijven eenvoudig taken laten uitvoeren door grote groepen mensen (communities), niet zijnde personeel. Hiermee richt Roamler zich onder andere op de retailbranche waar Roamler wordt ingezet voor het verzamelen van data op de winkelvloer. Daarnaast is Roamler ook in technologie aan de slag via een samenwerking met Eneco.

Nijhuis wil met Roamler de manier waarop wij werken veranderen door de inzet van technologie. Zo komen mensen die lange tijd thuis zaten door Roamler weer aan het werk. Roamler haalde begin dit jaar een investering op van 4,5 miljoen bij het Nederlandse Endeit Capital.

Lees ook: Roamler: een thuiswerktool en marketinggimmick

5. Hans OberHans Ober - TicketSwap

Hans Ober is de mede-oprichter van tweedehands ticketsplatform TicketSwap, één van de Sprout-Challengers van 2015. Met TicketSwap kunnen tweedehands kaartjes op een veilige en eerlijke manier worden gekocht en verkocht. TicketSwap telt 900.000 gebruikers en Ober wil graag verder uitbreiden in het buitenland.

Ober heeft met TicketSwap in korte tijd veel bekendheid weten te verkrijgen en de ticketmarkt in Nederland ontwricht. Ober geeft zijn team veel vrijheid en ruimte voor eigen ondernemerschap. Ober heeft nu 34 mensen in dienst, een team dat gaandeweg verder is gegroeid. Er heeft nog geen investeringsronde plaatsgevonden.

Lees ook: Wereldideeën: Pronto, Slack en TicketSwap

Is Freelance redacteur voor de website van Sprout.

Via de mail bereikbaar op tijmen@sprout.nl