Duurzaamheid als last

Ondernemers zijn blij met de toegenomen aandacht voor duurzaamheid, maar ervaren het implementeren ervan in hun eigen bedrijf vaak als last.

Volgens onderzoek van EIM en BECO denkt de meerderheid van de mkb'ers dat de aandacht voor duurzaamheid een blijvertje is. Maar hoewel een deel van de ondernemers marktkansen ziet in duurzaamheid, blijkt slechts drie tot zes procent hier actief mee bezig.

 

Volgens de onderzoekers heeft de meerderheid van de ondernemers (79 procent) zelf het idee dat zij een duurzame bedrijfsvoering hebben.

 

Dat zou meteen het voornaamste struikelblok zijn: omdat ondernemers denken dat zij al duurzaam genoeg zijn, zouden zij wel eens overvallen kunnen worden door de groeiende vraag naar duurzame producten en diensten. De onderzoekers hebben geconstateerd dat die houding niet strookt met de werkelijkheid: de meeste ondernemers zijn helemaal niet zo duurzaam bezig.

 

Het hele rapport vindt u na de klik (pdf).

 

Meer over duurzaam ondernemen? Lees Sprout Goodblog!

sluiten
Ben jij een ambitieuze ondernemer?

Schrijf je net als tienduizenden snelgroeiende collega-ondernemers in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang geheel kosteloos het laatste nieuws, kennis en achtergronden voor founders en investeerders! 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!