Edial Dekker over de verkoop van Gidsy

Gidsy, de Berlijnse startup van broers Edial en Floris Dekker, is afgelopen week overgenomen door concurrent GetYourGuide. Sprout sprak met Edial bij The Next Web conferentie.

Je hebt Gidsy verkocht aan GetYourGuide. Waarom heb je daarvoor gekozen?

“Eigenlijk zijn we zelf ook nog wel verrast, het is snel gegaan. We kennen de founders van GetYourGuide al heel lang, want ze zitten ook in Berlijn en we spraken elkaar vaak. Over overname hebben we het nooit serieus gehad, omdat wij heel anders waren dan zij. Wij richtten ons op de onderkant van de markt, op consumenten, terwijl zij zich richtten op professionals die dingen organiseren. Samen worden we veel breder nu; GetYourGuide wil alle evenementen aanbieden die er zijn."

Waarom geen fusie of joint venture?

“Dit was logischer om te doen, omdat zij zoveel groter zijn dan wij. GetYourGuide heeft kantoren in Las Vegas, Zurich en Berlijn, en heeft net veertien miljoen dollar financiering opgehaald. Gidsy heeft 2.500 mensen die dingen organiseren in het bestand, GetYourGuide heeft er twintigduizend die ook nog eens meer transacties doen. Dat is ontzettend veel. Qua team passen Gidsy en GetYourGuide ook perfect bij elkaar, omdat wij dingen goed kunnen waar zij minder goed in zijn, en andersom. Het Gidsy-team gaat zich focussen op het product, en dan met name de social en mobiele kant. Daar kunnen we nog heel veel doen, GetYourGuide heeft nog een soort jaren-90-website, daar is heel veel werk aan te doen."

Wat heb je eraan verdiend?

“Daar kan ik niets over zeggen, maar we zijn allemaal blij: wij, zij en onze investeerders.”

Wat ga je nu doen?

“We gaan voor GetYourGuide werken met bijna ons hele team, daar hebben we voor geknokt. De naam Gidsy verdwijnt en de gebruikers worden overgezet. We hebben nu de mogelijkheid om op grote schaal dingen te doen - grotere partnerships sluiten bijvoorbeeld - omdat we overal mensen hebben die dingen organiseren. Daar kijk ik naar uit. We zijn al de grootste aanbieder qua aanbod wereldwijd, en dat gaan we verder uitbouwen. We zijn nu een week aan de slag bij GetYourGuide, en zijn volop bezig met nieuwe dingen, waaronder een mobiele applicatie. Die wordt echt heel gaaf.”

Hoe lang blijf je aan?

“Dat hebben we niet vastgelegd, maar we stappen er in voor de lange termijn. We willen dit groot maken.”

Karin Husslage was hoofdredacteur van Sprout tot april 2015

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!