'Escalatie Oekraïne drukt Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting fors lager. Beleggers op Wall Street lijken te vrezen voor een escalatie van de crisis in Oekraïne. Dat speelde dinsdagavond ook al een rol, nadat de Poolse minister van Buitenlandse Zaken had gewezen op een aanzwellende Russische troepenmacht aan de grens met het land.

De futures duidden op een openingsverlies van 0,9 procent voor de Dow-Jonesindex. De S&P 500 opent naar verwachting 1 procent lager en voor de Nasdaq wordt een verlies van 0,7 procent voorzien.

Een aantal fondsen krijgt het mogelijk zwaar te verduren. In de elektronische voorhandel daalde Sprint 17 procent nadat ingewijden meldden dat het telecomconcern gesprekken om branchegenoot T-Mobile US in te lijven staakt. Mediaconcern Time Warner daalde bijna 10 procent nadat 21st Century Fox van miljardair Rupert Murdoch zijn bod van circa 80 miljard dollar op het bedrijf introk.

Walgreens

Drogisterijketen Walgreens meldde dat het de 55 procent van de Britse branchegenoot Boots die het nog niet bezit wil overnemen. Walgreens biedt daarbij 5,3 miljard dollar (4 miljard euro) in contanten en 144 miljoen eigen aandelen.

Dinsdag sloot de Dow-Jonesindex 0,8 procent lager op 16.429,47 punten. De S&P 500 daalde 1 procent tot 1920,21 punten en de Nasdaq verloor 0,7 procent tot 4352,84 punten.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!