Euro uit de gratie

Dubbel prijzen loont. De Rus, bijvoorbeeld, doet bij een aan kracht winnende dollar het liefst de euro's de deur uit. Dat betekent dubbel prijzen voor de recreatiesector.

Russen gaan de komende maanden massaal de grens over om zomervakantie te vieren. Dit jaar met een pak dollars in de box. In juni werd er bijna 6 miljard dollar ingekocht. Hou de dollarprijs van de pannenkoek binnen handbereik.

Het volk had de afgelopen twintig jaar al een kapitaal van tussen de 50 en 100 miljard dollar in een oude sok op zolder opgeslagen. Dit om de koersval van de roebel op te vangen.
We zullen bij de stijgende olieprijzen toch al wat vaker een Rus treffen. In het eerste kwartaal zag de Russische oliesector de omzet 5,2 procent stijgen. In de eurozone verviervoudigde de afzet van grondstoffen. Reden genoeg voor een vakantie.

sluiten
Ben jij een ambitieuze ondernemer?

Schrijf je net als tienduizenden snelgroeiende collega-ondernemers in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang geheel kosteloos het laatste nieuws, kennis en achtergronden voor founders en investeerders! 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!