Europese beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag in het rood. Beleggers namen wat winst na de stijging op maandag. Ook werd gewacht op de Federal Reserve (Fed), die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

,,De beurzen doen even een stap terug, maar het gaat niet echt hard naar beneden. De waarderingen van sommige bedrijven beginnen erg hoog te worden, maar desondanks zit een echte correctie er waarschijnlijk niet aan te komen. Er stroomt nog altijd veel geld naar de aandelen en de dips worden steeds gebruikt om bij te kopen", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 1 procent lager op 493,22 punten en verloor daarmee de 500-puntengrens verder uit het oog. De MidKap daalde 1,3 procent tot 748,17 punten. De beurs in Parijs zakte 0,9 procent en de Londense FTSE stond vlak.

Altice

De DAX in Frankfurt verloor 1,5 procent. Uit cijfers van onderzoeksbureau ZEW bleek dat de Duitse beleggers en analisten positiever zijn geworden over de huidige economische omstandigheden. Voor de komende zes maanden zijn ze echter minder optimistisch dan economen hadden gehoopt.

Grootste daler in de AEX was kabelbedrijf Altice met een min van ruim 3 procent. Bodemonderzoeker Fugro had last van de dalende olieprijs en volgde met een verlies van 2,5 procent. Grootste stijger was Delta Lloyd met een winst van meer dan 3 procent. De verzekeraar heeft nieuwe aandelen uitgegeven om zijn financiële positie te versterken. Een significant aantal aandelen is geplaatst bij één nieuwe aandeelhouder.

Dividend

Op de lokale markt leverde AND International Publishers 9 procent in. De digitale kaartenmaker zag zijn winst vorig jaar groeien, maar keert geen dividend uit. Ook over 2015 zijn aandeelhouders niet zeker van een winstuitkering.

In Londen steeg Sainsbury's ruim 1 procent. De Britse supermarktketen zag de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn voor het vijfde kwartaal op rij teruglopen. De afname was echter minder sterk dan analisten hadden gevreesd.

De euro was 1,0599 dollar waard, tegen 1,0604 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De olieprijzen gingen verder omlaag, na de scherpe prijsval een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent minder op 42,94 dollar. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper op 52,92 dollar per vat.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!