Evening Breeze

Wie Thomas van den Groenendaal en Yoeri Nagtegaal Wat Airco-bed Sinds: 2006

 

 

 

 

 

 

Veel energie gaat verloren doordat hele kamers gekoeld worden, daar waar eigenlijk alleen de slaapplek zelf koel hoeft te zijn. Op dat idee kwamen Yoeri Nagtegaal en Thomas van den Groenendaal van de TU in Delft, toen ze hoorden dat hotels op Curacao tachtig procent van hun onkosten verspijkeren aan energie. Met steun van incubator Yes!Delft zetten de studenten een paar jaar geleden Evening Breeze op. "wij bieden een comfortabel en duurzaam alternatief voor miljoenen airco's die in slaapkamers staan te loeien," zegt Thomas van den Groenendaal.

Resorts

DE RISING STAR JURY:

"Evening Breeze is een enorm leuk product: je kunt het beetpakken, en iedereen heeft groot belang bij een goede nachtrust. Daarnaast is het ook nog eens clean tech!"

Evening Breeze is al een aardig eind op weg. Van den Groenendaal en Nagtegaal wonnen al een handvol startersprijzen, ze haalden geld op bij informals en een venture capitalbedrijf en voeren al verschillende producten. Het oorspronkelijke aircobed wordt aan steeds meer resorts in inmiddels tien landen en vier continenten verkocht. Vaak op exotische locaties, maar dat is ook de plek waar het meest energie opgaat aan koeling. "De terugverdientijd van ons product is soms twee jaar." Via partner en beddenfabrikant Airborn is ook een consumentenversie van de evening Breeze te koop in Nederlandse beddenspeciaalzaken. Dankzij een nieuw product, de Evening Breeze Canopi, kan de koeltechniek voortaan ook los verkocht worden en gekoppeld aan bestaande bedden."De segmenten hospitality en retail zullen binnen vijf jaar goed zijn voor een omzet van tien miljoen," zegt Van den Groenendaal.

Bekijk hieronder zijn pitch:

 

Terug naar de andere Rising Stars

 

Lees ook: