Hoe het coronavirus de festival- en eventbranche ruïneerde

Festivals en evenementen beleven hun moeilijkste jaar ooit, omdat het coronavirus hun doorgang een halt toe riep. Of we volgend jaar weer massaal de festivalweides zullen kunnen betreden? Wij durven ons geld er niet op in te zetten.

Wereldwijd zijn grote festivals, maar ook zakenevenementen, gecanceld. Voor de branche is dit allerminst goed nieuws. Hun businessmodel stort er immers volledig door in. Nederlandse festivals konden gisteren gelukkig opgelucht ademhalen, omdat velen van hen hun subsidies voor de komende vier jaar veiliggesteld zagen.

Lowlands 2022?

Ze zullen het hard nodig hebben. Als er voor de zomer van 2021 niet een goed verspreid vaccin op de markt komt, lijkt het niet-aannemelijk dat festivals volgend jaar doorgang vinden. De volgende Lowlands zou dan best eens Lowlands 2022 kunnen worden. De volgende TNW Conference die van 2022, etcetera. Mits de organisatoren het financieel weten te overleven.

Onderstaande infographic van Daily Infographic laat zien welke invloed de coronacrisis precies heeft op de eventbranche en aanverwante takken.

infographic

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!