Waarom we elkaar vaker complimenten moeten geven

Complimenten geven, dat doen we veel te weinig, meent businesscoach Rob Marrevee. Zonde, vindt hij, want complimenten kunnen onderlinge verhoudingen ontdooien. Wil je bijvoorbeeld in meer aanzien komen bij collega’s? ‘Betrap’ ze dan eens op iets wat ze goed doen.

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gekregen? Of gegeven? Kun je je nog herinneren hoe dat voelt? Vaak hebben we de neiging om te kijken naar wat de ander verkeerd doet, maar wie zoekt naar redenen om iemand een compliment te geven, ontwikkelt juist voelsprieten voor de positieve dingen die zich heen. En geloof me, er zijn genoeg redenen om een ander te complimenteren.

Positieve kracht

Van complimenten of een bemoedigend woord kan een enorme positieve kracht uitgaan, zowel voor de spreker als de ontvanger. Worstelende beginners interpreteren positieve feedback als een signaal dat ze op de goede weg zijn. Een compliment op het juiste moment kan dus van grote waarde zijn; het kan ervoor zorgen dat iemand doorzet, in plaats van de handdoek in de ring te gooien.

Ook niet onbelangrijk: complimenten kunnen onderlinge verhoudingen ontdooien.
Er is immers een beetje nederigheid voor nodig om de ander een compliment te geven. Je geeft er de boodschap mee af dat je bewondering hebt voor die bepaalde kwaliteit van de ontvanger, ook al heb je verder misschien niet zoveel met hem of haar op.

Mensen omringen zich graag met anderen bij wie ze zich prettig voelen. Voor je gevoel van eigenwaarde is dan ook niets beter dan een welgemeend compliment. Wil je dus in meer aanzien komen bij je collega’s, ‘betrap’ ze er dan op dat ze iets goed doen en complimenteer ze daarmee. Je zult snel merken: vaak zijn mensen blij verrast, omdat complimenten geven zo weinig gebeurt.

Hoe je een compliment geeft

Maar goed, hoe geef je nu precies een compliment aan de ander, zonder dat het gekunsteld overkomt? Om te beginnen is het belangrijk goed te speuren naar iemands positieve kanten. Als je iemand in een gesprek de volle aandacht geeft, vind je snel genoeg iets om de ander mee te complimenteren.

Een compliment hoeft niet over iets groots te gaan, je kunt een ander gewoon complimenteren met iets kleins. Denk hierbij aan een eigenschap die je van de ander kunt waarderen; bijvoorbeeld iemands goede smaak, of doorzettingskracht. Licht hierbij iets specifieks uit, zoals de doeltreffende manier waarop je businesspartner met investeerders praat. Zo laat je zien dat je echt aandacht hebt voor de ander.

Wees daarnaast oprecht, je moet het wel menen. Doe je dat niet, dan zal je snel genoeg merken dat de ander erdoorheen prikt. Ook een goede tip: vertel de ander wat zijn of haar kwaliteiten voor jou persoonlijk betekenen. Bijvoorbeeld: ‘Dit maakt mijn hele dag goed!’

Wil je iemand helemaal in het zonnetje zetten, geef dan complimenten waar anderen bij zijn. Zo zorg je voor wat extra gewicht. Stel bovendien je complimenten niet uit, anders vergeet je ze misschien of krijg je er de gelegenheid niet meer voor. En tot slot: oefening baart kunst. Geef je vaker complimenten, dan wordt het vanzelf een gewoonte.

Doe het zelf

Zelf nog geen ster in het geven van complimenten? Geef dan eens een week lang iedere dag vijf verschillende mensen een compliment:

  • Een goede vriend of vriendin
  • Iemand met wie je samenwerkt
  • Een bedrijf waar je vaak komt
  • Een kind of een jongere
  • Iemand die je niet kent

Rob Marrevee is trainer coach in leiderschap en ondernemerschap, mede-eigenaar van trainingsbureau Moedige Ondernemers. Daarnaast organiseert hij talkshows onder de naam Mijn Bedrijf Draait Door.