Explanimation: de online marketing-lessen van 'Girlboss' Sophia Amoruso

x

Sprout-expert Job ten Bosch maakt animaties van de beste boeken voor ondernemers. Deze week: Sophia Amrosuo bouwde een vintage kledingwinkel op eBay uit tot een van de snelst groeiende online retailers van de wereld. Een ondernemerssprookje dat eind vorig jaar weer abrupt ten einde kwam.

In samenwerking met animatiestudio De Infograaf

Na de start in 2006 liep de omzetteller van Amoruso's winkel Nasty Gal gestaag op naar uiteindelijk 100 miljoen dollar per jaar. Dat kon niet verhinderen dat haar bedrijf afgelopen november, inmiddels onder een ander dagelijks bestuur, vanwege liquiditeitsproblemen faillissement moest aanvragen. "It's been a wild ride", blikte de inmiddels 32-jarige ondernemer terug.

Het boek #Girlboss is onder meer verkrijgbaar bij Managementboek.nl

Zie ook:
Ondernemen is een ABC'tje (Michiel Muller)
Slimmer succesvol met smartcuts
Bereid je voor op de Second Machine Age
Impact maken met de tips van Blake Mycoskie (Toms)
Zo word je een Superboss

Job ten Bosch ontwerpt en ontwikkelt nieuwe diensten met een focus op marketing, educatie en blockchain. Soms als (mede-)ondernemer soms als adviseur, maar altijd met opgestroopte mouwen (Ook letterlijk trouwens). Hij is mede-eigenaar van bedrijven zoals de animatiestudio de Infograaf, het overtuig- en presentatietrainingsbureau Debatrix en is altijd wel bezig om de propositie van een nieuwe dienst of product aan te scherpen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!