Bram Moszkowicz breekt met zijn broers

De maatschap van Bram, David en Max jr. Moszkowicz is dinsdag ontbonden. Dat meldt een persbericht van het advocatenkantoor Moszkowicz. Daarin staat dat Bram Moszkowicz het te druk heeft met ander werk, maar volgens een bron van Vrij Nederland zijn zijn broers bang dat een probleem met de fiscus ook hen kan treffen.

De maatschap van de broers kwam twee jaar geleden in aanvaring met de belastingdienst. De belastingdienst heeft toen een hypothecair beslag gelegd op het pand van Bram Moszkowicz in Amsterdam. De fiscus verdenkt hem van het ontduiken van belastingen. Recent heeft de belastingdienst de claim met ruim 136.000 euro verhoogd.

De Belastingdienst claimt nu meer dan een miljoen euro van de strafpleiter en de Orde van Advocaten doet onderzoek naar zijn praktijk. ‘Moszkowicz’ handelswijze is een ernstige inbreuk op het vertrouwen dat het publiek in de advocatuur als beroepsgroep moet kunnen hebben,’ oordeelde de Raad van discipline in oktober 2011. De advocaat was volgens de uitspraak ‘ernstig tekortgeschoten in zijn zorgplicht’. De berisping is anoniem gepubliceerd en volgde na een klacht van een cliënt die vond dat Moszkowicz hem meerdere keren in de steek heeft gelaten tijdens de rechtsgang. De advocaat was ook al eens berispt voor nalatigheid jegens een klant en één keer wegens conflicterende belangen tussen twee cliënten.

Onthullend verhaal

Het bericht komt een dag, voordat Vrij Nederland met een groot verhaal over 'De praktijken van Moszkowicz' uitpakt, naar buiten. Daar komen ook de problemen die Bram Moszkowicz met de FIOD heeft, aan de orde.

Moszkowicz weigerde een interview met Vrij Nederland, zo schrijft het blad. Op vragen over de fiscale claim zegt hij per mail bezwaar te hebben aangetekend. ‘De procedures lopen. De uitkomst kan nog jaren op zich laten wachten.’ Broer Max Moszkowicz laat weten dat er geen verband is tussen de fiscale problemen en de ontbinding van de maatschap.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!