Het geheim van Thomas Joosten

"Een werkvakantie is niet duur en je werknemers vinden het fantastisch", zegt Thomas Joosten, oprichter M4N. Hij bedacht de vakantiewerkregeling.

 

Er hoeft niet per se op het Amsterdamse kantoor gewerkt te worden, zo ontdekte Joosten toen hij drie jaar geleden met collega’s naar Zuid-Afrika ging. “We namen onze laptops mee om te kunnen werken. En wat bleek: we hadden vakantie maar konden tegelijkertijd heel veel werken. Het was heel ontspannen en leuk.” Joosten besloot de boel om te draaien voor zijn werknemers: werken op een vakantiebestemming. De werkvakantie was geboren.


Vorig jaar melde een sollicitant Joosten dat hij bij M4N wilde werken onder één voorwaarde: hij wilde naar het buitenland. De jongen werd gelijk tot organisator van de eerste officiële M4N-werkvakantie gebombardeerd.
Het bedrijf huurde een hostel af. Joosten: “Niets bijzonders, gewoon een simpel hotelletje. Maar dat is juist zo leuk. Die superchique bedrijfsuitjes met uitgebreid diner waarbij mensen zich zeer bewust zijn van de sfeer die gecreëerd wordt om tot goede gesprekken te komen, zijn heel krampachtig. Bij ons kwamen belangrijke zaken naar boven als we na het eten een biertje dronken.” En daarbij: “Wij regelden de locatie, bureaus en internet”, legt Joosten uit. “Het is hartstikke goedkoop voor ons. Ik snap niet dat niet meer bedrijven dit doen.”

__________________________________

Meer ondernemersgeheimen? Ontvang een gratis boek

Ontdek de geheimen van Eckhard Wintzen (oprichter BSO), Duncan Stutterheim (oprichter ID&T), Jan-Peter Cruiming (oprichter Nationale Vacaturebank), Fleur Sluijter (oprichter Cotop International), Geert Bouwmeester (derde generatie bij familiebedrijf De Goudse), Akbar Tamiz (oprichter van restaurant Bazar), Boris Veldhuijzen van Zanten (serie-ondernemer), Egbert Hennen (zelfverklaard salesgoeroe) en vele anderen. Bestel gratis de Sprout special Ondernemersgeheimen

_________________________________