Fatboy procedeert al jaren voor niets

Zitzakkenmaker Fatboy procedeert sinds jaar en dag tegen ieder bedrijf dat ook een zak met piepschuimballetjes vult. Het idee van de zitzak is en blijft van Fatboy, de rechter oordeelt anders.

Volgens de rechtbank van Den Bosch is de zitzak van Fatboy overgetrokken uit een Fins designtijdschrift. Nou viel al te betwisten hoe origineel een zak met piepschuim balletjes is, toch wist Fatboy de afgelopen jaren de concurrentie netjes op afstand te houden. Veel van hen staakten de productie, enkelen werden veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Want wat al gekopieerd is mag gekopieerd worden.

 

De Telegraaf schrijft vandaag: "Uit bewijsmateriaal van een Duitse en een Belgische producent van vermeende nepkussens blijkt dat de ontwerper van Fatboy in 1998 simpelweg een foto van een bestaande zitzak uit een oud Fins designtijdschrift heeft overgetekend."

 

De makers van de Fatboy zijn strijdlustig: Directeur Robert-Jan Zonneveld zegt in de krant: "De uitspraak is onzinnig." Het bedrijf gaat in hoger beroep.

 

Dit jaar publiceerde Sprout een groot interview met de zitzakmaker.