Filmproducent wint Studenten Ondernemers Prijs

Filmproducent Bas Welling van Wefilm is verkozen tot Studenten Ondernemer van het jaar. "Bas kwam met een verhaal waar geen speld tussen te krijgen is."

Tijdens de uitreiking in het Circustheater in Scheveningen werden alle vijf genomineerden in het zonnetje gezet. De jury was echter unaniem lovend over Welling, die met zijn bedrijf Wefilm, dat hij samen met zijn broer heeft opgezet, (reclame)filmpjes maakt voor internetcampagnes. Zo is het bedrijf verantwoordelijk voor de Max Cornelisse-hype, een serie filmpjes rond een hackend jochie, ter promotie van een IT opleiding.

 

Studerende student gehinderd

Welling kreeg de prijs uitgereikt door Impressive Green Apple-directeur Pia van Boven, initiatiefneemster van de prijs. "Studerende ondernemers worden best vaak gehinderd in hun werk. Deze prijs stimuleert om er mee door te gaan", aldus een glunderende Welling. Voor hem hoeft dat eigenlijk al niet meer, want hij heeft zijn studie inmiddels zo goed als afgerond en wacht nu op zijn laatste cijfer.

 

De jury koos Welling vanwege de hype rond de Max Cornelisse-filmpjes en vanwege 'het verhaal dat het mogelijk is om buiten de gevestigde orde van de reclamewereld om, tegen een tiende van de prijs een beter product te leveren'. Volgens de jury presenteerde Welling een verhaal 'waar geen speld tussen was te krijgen'.

 

Prijzenregen

De organisatie reikte nog twee extra prijzen uit: Brandfighters-oprichter Oscar Bolhuis werd beloond met de Lef-prijs, uiteraard bedoeld om zijn lef te eren. Willem van Kralingen, oprichter van Le Credit Sportif, werd beloond met 25 adviesuren van KPMG vanwege zijn innovatievermogen. Overigens krijgt ook Welling die prijs, gepaard aan een cheque van 5.000 euro. De andere twee genomineerden, Joost Mengerink van RegistratieVrij en ex-businessbaby Patrique Zaman van StudentDocent, gingen met lege handen naar huis.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!