De 10 eerste Rockstarters

Rockstart Accelerator is officieel van start gegaan. In zijn eerste jaargang gaat de Amsterdamse organisatie 10 bedrijven uit 5 verschillende landen versneld de markt proberen op te brengen.

Rockstarts programma, dat 100 dagen duurt, biedt groeikapitaal tot 15.000 euro en bezorgt deelnemers specifieke kennis en contacten om een idee sneller en beter voorbereid naar de markt te brengen. Het programma bevat ook een extra zomerprogramma van drie maanden, waarvan de laatste 25 dagen uit een road trip in de VS bestaan.

Bekijk de slideshow voor alle Rockstarters, inclusief verwijzingen naar de profielen van de oprichters. En lees ook meer over de verblijfslocatie, de mentoren en het concept van Rockstart.

 

Foto: Guido van Nispen

 

Djukeit

Luister je favoriete liedje op de afspeellijst van je buurtkroeg. Djukeit is concurrent van het Groningse BarTune.

Oprichter: Jasper Buter.

Ideedock

Ideedock laat een bedrijf een vraagstuk voorleggen aan zijn werknemers of klanten, die vervolgens hun ideeën kunnen delen en becommentariëren. Ze krijgen hiervoor een beloning in de vorm van punten, badges en prijzen.

Na het weekend op Sprout.nl meer over deze startup....

Oprichter: Pepijn de Visscher

Imgzine

Levert een realtime, gepersonaliseerd tabletplatform voor tijdschriftuitgevers. Imgzine moet concurreren met bekende media-applicaties als Flipboard, Zite en Pulse, die op de iPad worden gebruikt..

Oprichters: Wilbert Smits, Marijn Deurloo en Bert Kok.

Nexi_me

Nexi helpt bedrijven om toptalent te vinden via de sociale netwerken van hun werknemers. Het moet een onmisbaar gereedschap voor recruiters worden.

Oprichters: Cristian Andreica en Ciprian Mardare (Roemenië).

Owlin

Owlin brengt het internet in kaart, compleet met gerelateerde data, en exporteert deze naar gebruikers via een universele API, een databibliotheek die voor iedereen beschikbaar is.

Oprichters: Richard Kraayenhagen en Bas van Ooijen

Pastbook

Verzamel al je levensmomenten op één centrale plek en rangschik ze op de manier die jij wil. Zodat je er op Pastbook later altijd weer kan kijken en op kan terugvallen.

Oprichters: Stefano Cutello en Giuseppe Priorello (Italië).

Peerby

Huur spullen van je buurtgenoten. Geef op wat je wil lenen, en de vraag komt automatisch aan bij lokale gebruikers. Peerby handelt de transactie en het huurcontract af. Lees ons eerdere portret over Peerby en de kritiek die Mint-ceo en Founder Institute-mentor Aaron Patcher op de startup had.

Oprichter: Daan Weddepohl

Postcron

Postcron zorgt ervoor dat drukke mensen automatisch een publiek voor zichzelf op Facebook creëren. Dat gebeurt ondermeer door systematische updates te plaatsen.

Oprichter: Alejandro Rigatuso (Argentinië).

Videoavatars

VideoAvatars levert een advertentieformat voor premium platformen en content, inclusief video-analytics.

Oprichters: Artis Kehris en Arturs Grobins (Letland)

Wercker

Introduceert BaaS, ofwel Builds as a Service. Het wordt steeds makkelijker om applicaties te ontwikkelen, maar het testen daarvan is ingewikkeld. Wercker koppelt verschillende testprogramma’s aan elkaar in een ‘Apple-achtige’ omgeving. De oprichters noemen het ook wel "the Github for Continuous Integration".

Oprichters: Micha Hernandez van Heuffelen en Wouter Mooij

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!