Expert Christine Karman sleept kapitaal binnen

Christine Karman, oprichter van Izecom, heeft een miljoen dollar weten binnen te slepen. Karman maakt beveiligde e-mail applicaties. Om te blijven ontwikkelen ging ze op zoek naar investeerders. Deze kwam uiteindelijk uit Sillicon Valley. Sprout.nl vroeg haar hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.

Pitchen of netwerken?
De investering heeft Karman binnen gehaald via haar eigen netwerk. Pitchen bij participatiemaatschappijen wilde maar niet lukken. "Ik denk dat ik meer gepitcht heb dan wie dan ook. Maar in Nederland bleven de investeerders weg. In de technologie gaat nu eenmaal veel geld om. De markt is voor durfkapitalisten vaak ingewikkeld. Een miljoen is in Nederland erg veel, in Amerika is het niet wereldschokkend."

 

Izecom doet goede zaken in Sillicon Valley. Zo kwam Karman in contact met FutureVest . "David Goddard, ceo van het bedrijf, was er direct van overtuigd dat er een grote markt voor onze producten is. Binnen een week waren we in gesprek. De markt in Amerika is verder. Je ziet daar een verschuiving van zelf uitgevonden producten naar standaard applicaties."

Invloedrijke durfkapitalist
Is Karman niet sceptisch ten opzichte van de invloed die de Amerikaanse investeringsmaatschappij gaat uitoefenen? "Invloed hoeft geen kwaad te doen. Goddard komt uit de investment banking wereld. Als je goede mensen in de arm neemt, kan het ook in je voordeel werken. Ook de financiële wereld heeft oren naar onze producten."

Wat verandert er nu bij Izecom?
We kunnen meer producten ontwikkelen. Dat betekent dat ik ook nieuwe ontwikkelaars moet aannemen. Bovendien zal ik zelf tussen Amerika en Nederland gaan reizen, waardoor ik ook iemand wil aantrekken om de verkoop te gaan regelen. Want het hoofdkantoor blijft gewoon in Amsterdam zitten.

 

Christine Karman is een van de start-up experts op sproutstart.nl

 

Meer over durfkapitalisme vindt u in het september nummer van Sprout.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!