Groeigeld nodig? Zo financier je dit via de beurs

Een beursgang lijkt soms enkel weggelegd voor logge corporates. Toch zijn er ook voor ondernemers een scala aan opties om via de beus groei te financieren. Denk aan de NPEX, EnterNext en Nxchange, maar wat komt er kijken bij zo'n notering en wat kost het? Twee ondernemers delen hun ervaringen.

Wie niet beter weet, zou een levendige beursvloer verwachten. Met effectenhandelaren, turend naar zes schermen tegelijk en telefoons die non-stop rinkelen. Maar wanneer de deur van het kantoor in het Haagse Caballerogebouw open gaat, is van aandelenhandel helemaal niets te bespeuren. En toch is dit de plek waar al ruim zes jaar De Nederlandse Participatie Exchange (NPEX) is gevestigd, een beurs waar mkb-bedrijven aandelen of achtergestelde obligaties kunnen uitgeven.

“Bij ons doen bedrijven en hun aandeelhouders rechtstreeks zaken...

Eenmalig
geïnteresseerd?

Altijd de beste
ondernemersverhalen?

  • Lid van de meest ambitieuze ondernemerscommunity van Nederland
  • Toegang tot alle premium content
  • 4x per jaar het Sprout Magazine
Sprout Member worden

John van Schagen schreef twee boeken over ondernemen en werkt als journalist voor BNR Nieuwsradio, Sprout en andere media. Hij ontwikkelde de online PR-tool Buzzpress waarmee bedrijven makkelijk in contact komen met journalisten en bloggers.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!