Nederlanders halen 1 miljoen op in de VS

Oud-25 onder de 25-ondernemer Robert Gaal heeft met zijn nieuwe bedrijf Karma bijna 1 miljoen dollar opgehaald bij Amerikaanse investeerders. Dat bericht technologiewebsite The Verge.

Het geld komt onder andere van Werner Vogels, onze man bij Amazon.com. Andere investeerders zijn Kal Vepuri, Chang Ng, Jerry Neumann, David Tisch, David Cohen, BOLDstart Ventures, 500 Startups en Collaborative Fund. 

Mobiele hotspot

Naast Robert Gaal zijn Steven van Wel, bekend van Marvia, en Stefan Borsje (in het verleden mede-oprichter van PressDoc) bij Karma betrokken als mede-oprichters, zo leert een zoektocht op LinkedIn. Volgens The Verge was het team van Karma van Amsterdam naar New York gereisd voor een accelerator-programma onder de naam TechStars. 

Het bedrijf Karma wil de mobiele markt bestormen, zo vertelt Gaal aan The Verge, door iedereen een mobiele hotspot te geven voor dataverbruik. De hotspot kan via een Wifi-verbinding gedeeld worden met anderen. "We proberen de industrie een stap verder te helpen met een doodsimpele, gebruiksvriendelijke manier om mobiele data te consumeren."

Later meer informatie!

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!