'Oerlemans gaat Eyeworks verkopen'

De succesvolle televisieproducent Reinout Oerlemans zet zijn Eyeworks in de etalage. Hij heeft een Amerikaanse zakenbank ingeschakeld voor het vinden van een nieuwe aandeelhouder.

Dat meldde Het Financieele Dagblad donderdagochtend. De ondernemer zegt  voor de zomer een financieringsoplossing te willen hebben gevonden. Oerlemans en Van den Ende & Deitmer, de andere aandeelhouder, hebben Goldman Sachs de opdracht gegeven om "mee te denken over de strategische groeimogelijkheden." Dat betekent dat hij zich bereid toont om eventueel een deel van zijn eigen aandelen te verkopen aan een nieuwe financier. Een andere optie is het uitgegeven van nieuwe aandelen. Ondermeer Sony zou serieus naar Eyeworks hebben gekeken.

Eyeworks (omzet 200 miljoen euro) is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol bedenker en onafhankelijke producent van tv-formats (Nationale IQ-test/Oh Oh Cherso) en films (Komt een vrouw bij de dokter). Het verkeert momenteel echter in zwaar weer. De ondernemer moest vroegtijdig van zijn ondernemersavontuur in Amerika terugkomen om zijn bedrijf in Nederland in het gareel te houden. Mede als gevolg van de crisis leidde het bedrijf in 2009 zwaar verlies. 

Lees ook:

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!