Roel Pieper nadert faillissement

Investeerder en voormalig Philipsbestuurder Roel Pieper moet meer dan tien miljoen dollar betalen aan de Amerikaanse Miljardair Al Mann. Het geld was een voorschot van Mann in Piepers vliegtuigfabriek Eclipse Jet.

 

Eclipse ging kortgeleden failliet, samen met Piepers investeringsfonds Etirc. De Nederlander is het overigens niet eens met de uitspraak en gaat in beroep. De twee (voorheen?) rijken treffen elkaar ook nog in de rechtbank over een ton advocaatkosten, liet Pieper aan Quote weten.

Etirc en Mann waren november vorig jaar overeen gekomen beide $10 miljoen in Eclipse te steken. Uit het contract dat Mann naar de New Yorkse rechtbank heeft gestuurd, blijkt dat Pieper zich persoonlijk garant heeft gesteld. Het fonds moest het in februari terug betalen aan Mann, maar Etirc betaalde niet.

In februari stuurde Mann een mail aan Pieper met de vraag waar het geld bleef. Pieper antwoordde dat zijn investeerders niet doorkwamen. Persoonlijk zal ik waarschijnlijk failliet gaan als mijn investeerders me in de steek laten en mij niet steunen zoals ze hadden toegezegd.' Pieper zette vervolgens ook zijn zeiljacht te koop voor €3,7 miljoen. De advocaat van Mann heeft ook zijn oog op de boot van Pieper laten vallen, blijkt uit de stukken van de Amerikaanse rechtbank.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!