Startupbootcamp kiest Nederlandse Brisk.io

Het Nederlandse Brisk.io, dat JavaScript-bibliotheken aanbiedt, is opgenomen in de eindselectie van Startupbootcamp in Berlijn. Samen met nog negen andere finalisten krijgt het bedrijf vanaf september intensieve begeleiding.

JavaScript-bibliotheken bieden oplossingen voor het sneller ontwikkelen van software. Het stelt een developer in staat om voorgefabriceerde codes te gebruiken voor het bouwen van een website of app. Brisk.io levert met name JavaScripten-voor de development van de front-end, ofwel het onderdeel van een programma dat op de client-computer wordt uitgevoerd. De Nederlandse startup Eigenta heeft er onder meer gebruik van gemaakt.

Startupbootcamp is een organisatie die startups helpt om snel door te groeien, zodat ze in aanmerking komen voor een investering van een venture capitalist. Het heeft een licentie genomen op het acceleratorprogramma van het Amerikaanse Techstars. Inmiddels is het actief in Amsterdam, Dublin, Kopenhagen, Madrid, Londen en Berlijn. Elk jaar krijgen tien startups de kans om toe te treden tot de accelerator. Ze krijgen vervolgens 17.000 euro en kantoorruimte in ruil voor aandelen.

De tien geselecteerden:

· Brisk.io (Nederland): Brisk.io biedt JavaScript libraries voor het versnellen van front-end ontwikkelingen.

· Capsule.fm (Noorwegen/Duitsland): Capsule.fm is een online app voor iOS waarmee consumenten hun radiogebruik kunnen personaliseren door automatisch inhouden te verzamelen, die bij hun smaak en behoeftes passen. Het gaat om een soort audio-Flipboard.

· Fourscan (Frankrijk): Fourscan biedt een real-time, gegamificeerd loyaliteitsprogramma voor het verbeteren van merkwaarde en klantinzichten op social media.

· Frestyl (Italië/VS): Frestyl is een platform voor fans, artiesten, promotors en venues om te praten over live muziek. Vergelijkbaar met Yelp, maar dan exclusief voor concerten.

· ItsPlatonic (VS): ItsPlatonic.com is een dating-site als Match.com maar dan voor vriendschap in plaats van liefdesrelaties.

· Liquid State (Australië/Frankrijk): Liquid State is een snelle, simpele en makkelijke publicatieoplossing voor auteurs en uitgevers om free-form mobile publicaties te maken.

· Raidarrr (VS): Met Raidarr! kun je via je smartphone content vinden en droppen op fysieke locaties over de hele wereld. Denk aan een combinatie van Geocoaching en Stumbleupon.

· Streetvite (Groot Brittannië): Streetvite biedt een platform voor het promoten van een event via sociale netwerken, waardoor promotors veel tijd en geld zullen besparen.

· Weavly (Oostenrijk): Weavly biedt een portal voor het creëren en online delen van mashups – zonder uploads, downloads of copyright kwesties.

· Webcred (VS): Webcred biedt een platform die online huren, kopen en verkopen veiliger en efficiënter maakt door middel van transparantie te bieden over de kopers en aanbieders.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!