Wie winnen de New Venture 2010?

New Venture maakt vandaag de winnaars van de derde en laatste ronde van hun ondernemerscompetitie bekend. Sprout wist de hand te leggen op de lijst van 10 kanshebbers.

 

Drie finalisten zullen met 25.000 euro groeikapitaal naar huis gaan. Er worden dit jaar ook vier extra prijzen uitgereikt voor startups op het gebied van biodiversiteit en voeding (staan niet in de lijst hieronder). Het ministerie van LNV (landbouw, natuur en voedselkwaliteit) sponsort die extra prijzen.

 

De 10 kanshebbers:


Sorama

Categorie: Industriële diensten

Sorama gaat een geluidscamera verkopen die geluidsbronnen en trillingen opspoort en in beeld brengt. De camera stelt productontwikkelaars voor het eerst in staat te zien hoe een product geluid maakt. Op basis van deze informatie kan de producent veel sneller en met minder materiaalkosten ongewenst productgeluid terugdringen.

Bclean2.com

Categorie: (Zakelijke) dienstverlening

Bclean2.com heeft zich gespecialiseerd in het totaal watervrij reinigen van auto's, overige voertuigen en andere objecten op bedrijfslocatie tegen een concurrerend tarief. De startup moet de jury overtuigen dat watervrij reinigen een milieuvoordeel oplevert van mogelijk miljoenen liters drinkwater per organisatie per jaar.

Clickup!

Categorie: Horeca & recreatie


De Clickup is een hardplastic beker die zo vormgegeven is dat hij aan een andere beker bevstigd kan worden. Hierdoor moet één persoon minstens tien biertjes kunnen en één arm vrij kunnen houden om door de menigte te manoeuvreren. Weten de ondernemers de jury ook te overtuigen dat er een rendabel businessmodel achter zit?

Flexibele Fly-over

Categorie: Bouw

Tegenwoordig ondervindt men steeds meer overlast op snelwegen door wegwerkzaamheden. De Flexibele Fly-over zegt een revolutionaire methode te hebben ontwikkeld om de capaciteit van een rijbaan tijdelijk te verhogen door een extra rijstrook boven een andere rijstrook te plaatsen.
 

NEMO Healthcare BV

Categorie: Life sciences & biotechnologie

De belangrijkste oorzaak van zuigelingensterfte is vroeggeboorte. NEMO Healthcare BV heeft een innovatieve pleister en hardware ontwikkeld waarmee de weeënactiviteit nauwkeuriger, veiliger en comfortabeler gemonitord kunnen worden. De ondernemers willen op korte termijn een platform in de markt zetten waarmee dreigende vroeggeboortes eerder gedetecteerd kunnen worden.

Next2News

Categorie: ICT en gaming


Next2News biedt de mogelijkheid om zelf banners te plaatsen naast de nieuwberichten van onder andere nrc.nl, volkskrant.nl en telegraaf.nl. Het werkt volledig automatisch, zonder tussenkomst van een accountmanager en dus tegen lage kosten. Maar overtuigt de ondernemer ook de jury van zijn bestaansrecht in de keiharde advertentiemarkt?

NightBalance

Categorie: Vervaardiging van consumentengoederen anders dan industrieel

NightBalance zegt een comfortabele en effectieve methode te hebben om mensen een gezonde slaaphouding aan te leren. Hiermee kan in veel gevallen snurken, slaapapneu en nek- en rugklachten bestreden worden.

Sinepipe

Categorie: Industriële goederen

Sinepipe ontwikkelt een nieuwe gepatenteerde productietechnologie voor de productie van duurzame rioleringsbuizen. Deze lichtgewicht buizen zijn volgens de ondernemer sterk in opkomst en verdringen langzaam betonnen buizen in de markt voor rioleringsbuizen, die enkele miljarden euro's groot is.

UvSyn

Categorie: Life sciences & biotechnology


UvSyn maakt een natuurlijk UV-filter dat UV-straling omzet in onschadelijk blauw licht. Daardoor verliest het filter nooit zijn werking en is UvSyn uitermate geschikt voor toepassing in onder andere cosmeticaproducten, verf, plastic en zonnepanelen. Weten de ondernemers de techniek ook te vertalen in helder businessplan?

2style4you

Categorie: Marketing & communication

2style4you zegt een unieke stylingapplicatie ontwikkeld te hebben om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel de retailer als de consument. De applicatie helpt vrouwen een kledingstukken te kiezen die passen bij haar figuur.

 

Interview

Lees ook over het interview met Maxam Medial - die het tot de tweede ronde schopte- en zijn gevecht tegen de lifescienses.