8 tips voor meer Twitter-volgers

Je hoeft geen bekende ondernemer te zijn om toch een grote schare volgers te krijgen op Twitter. 8 tips om populairder te worden. 

 

1. E-mail en website

Laat zien dat je twittert. Neem om te beginnen de link van de account op in je e-mail handtekening zodat andere mensen je snel weten te vinden. Daarnaast mag natuurlijk ook het icoontje met de blauwe vogel niet ontbreken als link op je website.

2. Integreer Twitter

Behalve een link is het ook mogelijk om alle tweets naar een andere platform door te plaatsen. Integreer je Twitter-account bijvoorbeeld op LinkedIn en op je eigen website. Zo creëer je extra kanalen waarop de informatie die je met de rest van de wereld wenst te delen wordt gepubliceerd.

3. Voeg zelf mensen toe

Het klinkt wat simpel wellicht, maar mag niet ontbreken op dit lijstje. Je wilt graag dat mensen je naam toevoegen? Voeg dan eerst die persoon zelf toe. Voorbeeld doet immers volgen. De kans is aannemelijk dat deze persoon in kwestie vervolgens ook even je profiel zal bekijken om te zien of je interessant genoeg bent om te volgen. Voeg overigens wel mensen toe waar je iets mee hebt. Twitteraars die bijvoorbeeld actief zijn in jouw vakgebied.

4. Mobiel twitteren

Voor wie een van de vele tweet-apps nog niet heeft gedownload, wacht er niet te lang mee. Met een tool als Tweetdeck, PowerTwitter of Panoramic MoTweets op de smartphone zul je zeer waarschijnlijk ook onderweg veel vaker gebruikmaken van Twitter dan nu het geval is. En vaker posten betekent doorgaans interessanter om te volgen.

5. Twitter tips

‘Vervuil’ je Twitter-account niet teveel met privé-activiteiten. Lever in plaats daarvan liever nuttige content zoals nieuwtjes en interessante links, bij voorkeur over onderwerpen die zich binnen het kader van je eigen vakgebied begeven. Zo win je aan autoriteit en word je voor de specifieke doelgroep een interessant persoon om te volgen. Het twitteren van tips kan ook nog eens heel gunstig uitpakken. Stel, je bent accountant. Twitter dan bijvoorbeeld elke dag een fiscaal advies in 140 tekens. Je geeft zo veel twitteraars een goede reden om op het knopje to follow te klikken.

6. Loof een beloning uit

Geef mensen nog een extra reden om een van je volgelingen te worden. Verloot bijvoorbeeld een aardigheidje onder elke twintig nieuwe followers. Dit trucje heeft Michiel Muller, oprichter van Tango, Route Mobiel en de huizensite Bieden en Wonen, al heel wat nieuwe volgelingen opgeleverd. De serie-ondernemer stelt tijdens deze verloting een exemplaar van zijn boek Michiel Muller, ervaringen van een serial entrepreneur beschikbaar.

7. Mik op een retweetable bericht

Een van de allerbeste manieren om snel aan veel nieuwe volgelingen te komen is een tweet de wereld in slingeren die ernaar snakt om geretweet te worden. Zo’n bericht met een gekke, opvallende lading. De link naar een onvoorstelbare YouTube-video of een heet-van-de-naald-nieuwtje bijvoorbeeld. Met de tweet die zich als een olievlek over Twitter verspreidt, gaat ook je naam de rondte in.

8. Beantwoord vragen

De tag #durftevragen is een van de populairste van Nederland. Twitteraars gebruiken dit om vragen over de meest uiteenlopende zaken de wereld in te slingeren. Voor jou is dit een kans om met nieuwe, interessante mensen in contact te komen. Ga op zoek naar interessante vragen waar je op basis van je expertise het antwoord op weet. Grote kans dat deze inspanning tot nieuwe volgers zal leiden.

Lees ook: