Floris Venneman (24), Leerwinkel

Wat verzamelplaats van marktaanbod op het gebied van leren Start november 2010 Personeel 8 Omzetdoel 2012 meer dan 1 miljoen euro

 

Toen serieondernemer Menno Thijssen iemand zocht om een nieuw bedrijf op te zetten, raadde Arko van Brakel hem Floris Venneman aan, die hem was opgevallen met diens bedrijf Venterprise. Het klikte tussen de twee en de jonge ondernemer trekt nu de kar bij Leerwinkel, dat het marktaanbod op leergebied verzamelt zodat consumenten via Leerwinkel.nl kunnen kiezen uit de alternatieven. Bedrijven kunnen gebruikmaken van een interne Leerwinkel voor scholing van personeel.
Venneman onderneemt al sinds zijn veertiende. “Dan krijg je opdrachten omdat je leuk en schattig bent. Als je achttien bent verandert dat langzaam in: moet jij niet studeren?” Drie keer probeerde hij dat: commerciële economie, hbo bedrijfskunde en onderwijskunde. “Na vier jaar studeren ben ik ermee gekapt. Ik dacht: wie houd ik voor de gek, waarom doe ik dit? Omdat mijn ouders het verwachten.”
Tegenwoordig is leeftijd geen issue meer. “Ik heb een reputatie opgebouwd. Het maakt niet uit dat ik jong ben, ik word gevraagd om mijn verhaal.” Desondanks vindt zijn moeder het nog steeds spannend dat hij heeft gekozen voor het onzekere ondernemersbestaan. Hij lacht: “Mijn moeder heeft volgens mij vaker slapeloze nachten dan ik.”
 

fotograaf Gerhard Taatgen