Foto-app Ukky wordt Bundle en haalt kwart miljoen op

De Nederlandse foto-app Bundle heeft 250.000 euro opgehaald bij onder meer Startupbootcamp. Bundle - voorheen Ukky - helpt gebruikers foto's uit te zoeken die ze willen bewaren als herinnering.

Bundle, de startup van Michel op 't Landt, Pieter-Pleun Korevaar en Rene Sijnke, die dit jaar in Startupbootcamp meedraaide, heeft de seedfunding opgehaald bij Startupbootcamp en een groep informele investeerders en wil zijn app verder ontwikkelen en klaarmaken voor lancering.

Suggesties

Bundle gebruikt zelf ontwikkelde algoritmes om de beste foto’s op smartphone, camera of in Dropbox te selecteren en organiseren. Het algoritme groepeert dubbele foto’s en geeft een suggestie voor de beste foto’s op basis van onder andere concept- en smile detection, scherpte en gezichtsuitdrukking. Deze organiseert het in mapjes, zogenaamde bundles.

Die kunnen aangevuld worden met foto’s van vrienden of familie. De gedachte achter de app volgens mede-oprichter Michel op ’t Landt: 'Hoe meer foto’s we maken, des te minder we ermee doen. In die grote hoop gaan ook belangrijke foto’s verloren, het selecteren en organiseren van deze foto’s kost teveel tijd en moeite. Met Bundle brengen we die herinnering terug op één plek.'

Delen

Je kunt je bundles privé houden, of alleen delen met familie en vrienden. In de toekomst kun je ook bundles over specifieke onderwerpen publiekelijk delen. Ook wordt het mogelijk om foto’s van bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie realtime te bundelen. Een print functie zorgt ervoor, dat de gebruiker met een klik een bundle kan omzetten naar een geprint fotoboek.

Met het investeringskapitaal ontwikkelt Bundle versies voor desktop en Android en zal het naast Dropbox ook samenwerken met clouddiensten als Google Drive en iCloud.

Overigens is Ukky/Bundle lang niet de enige foto-app die het ordenen, delen en printen van kiekjes mogelijk maakt. Het eveneens Nederlandse Tiny App belooft ongeveer hetzelfde, landgenoot Sosocio richt zich meer op het printen van albums vanuit de app.

 

 

Philip Bueters is redacteur van Sprout.nl en schrijft over ondernemen, innovatie en technologie.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!