The Gadget Company

Alexander Klöpping (20), Sander van den Broeke (21) Bedrijfsnaam: The Gadget Company Gestart: 2003 Omzet: ‘Boven de ton’ Werknemers: 2 Website: www.thegadgetcompany.nl

"We verkopen producten die iedereen wil hebben, maar die niemand nodig heeft, zoals onderwaterscooters en spionagecamera's", zegt Klöpping. "Online kun je er niet mee spelen, dus we maken mensen lekker met speelse teksten en video's." Klöpping en Van den Broeke begonnen op hun vijftiende omdat ze het leuk vonden en geïnspireerd waren door een advertentie op Telsell voor een apparaat waarmee je je buikspieren kunt trainen terwijl je op de bank zit. Ze vertelden het de meisjes in de klas en die werden razend enthousiast. "Voordat we het wisten importeerden we producten uit China."

De compagnons zijn net gaan studeren dus hebben ze Klöppings moeder directeur gemaakt om de dagelijkse gang van zaken te doen. "Ze krijgt wel betaald, maar geen kerstpakket." En, na de studie? Klöpping: "Marketingmanager bij een groot bedrijf, liefst mijn eigen."