Geen vrouwen op topposities? Misschien is het je Bokitocultuur

Zet vrouwen aan de top voor een topresultaat, zegt medeoprichter van YoungCapital Hugo de Koning in een gastblog. Dat vereist wel meer ruimte op de apenrots.

Ik sloeg vandaag de krant open en las dat Accenture bonussen gaat uitdelen om meer vrouwen binnen te halen. Daar gaat iets goed mis, denk ik dan.

Bij YoungCapital zetten we al 18 jaar vrouwen aan de top, en juist daarmee verslaan wij de hele markt. Er zitten bij ons meer vrouwen op managementposities dan mannen en 70 procent van onze medewerkers is vrouw. Met deze samenstelling groeiden we twee jaar op rij met 60 procent. Wie doet het ons na?

Dat er meer vrouwen dan mannen aan de top staan bij ons, is geen bewuste keuze. Het groeide gewoon zo. De mannen en vrouwen die met kop en schouders uitstijgen boven de rest, groeien door naar managementposities. Zo simpel is het bij ons.

Toen we in 2013 besloten een CEO aan te stellen, spraken we wel tachtig kandidaten. Ineke [Kooistra, red.] was by far de beste. Niet omdat ze een vrouw was, maar haar track record en persoonlijkheid gaven voor ons de doorslag. En ze doet het fantastisch.

Vrouwen kijken verder dan hun ego

Als oprichters kijken we altijd naar wat goed is voor ons bedrijf, maar dat is ook direct goed voor onszelf. De meeste mannen op topposities hebben echter een ander belang: hun eigen carrière. Ineke plaatst het belang van de organisatie voor haar eigen belang. Zij is echt eenservant leader. Ik ben benieuwd hoeveel mannen dat over zichzelf kunnen zeggen.   

Wij hebben mannen op hoge posities gehad, maar daar is het in 90% van de gevallen mee misgegaan. Het ego van die mannen was het allerbelangrijkste. Dat leidde tot stiekem doen, liegen, bedriegen. Er was zelfs iemand bij die ons klantenbestand meejatte en daarmee voor zichzelf begon. Met vrouwen hebben we nog nooit zoiets gehad.

En niet omdat ze niet voor zichzelf beginnen of geen ambitie hebben. Laatst nog ging een gewaardeerde manager bij ons weg, om haar eigen bedrijf op te zetten. Maar dat deed ze out in the open, niks stiekem. Helemaal prima. We gunnen haar alle succes.

Bokitocultuur jaagt vrouwen weg

Ineke vindt dat vrouwen zélf meer de keuze moeten maken om voor een toppositie te gaan. En dat je die keuze voor meer tijd op werk spenderen bewust maakt. Je kunt nu eenmaal niet parttime werken, luizenmoeder zijn en de verantwoordelijkheid dragen voor een groot bedrijf. Helemaal waar, maar volgens mij speelt er nog iets mee: bokitocultuurtjes.

Grote bedrijven zijn zo masculien, dat je daar als vrouw helemaal niet op je plek voelt. In de top van de Accentures, de Brauw Blackstones, KPMG’s en PWC’s gaat het erom wie de dikste en de grootste heeft. Wie het meest verdient, de mooiste auto rijdt. Ga maar eens zo’n masculiene cultuur doorbreken met femininiteit. Dat is moeilijk, daar creëer je manwijven: vrouwen die zich aanpassen aan die cultuur.

Dus misschien is het probleem niet dat vrouwen liever thuis bij hun gezin blijven. Of dat ze geen ambitie hebben. Dat ze minder talentvol zijn, is het in ieder geval zeker niet. Nee, misschien gaat het vrouwen ze gewoon te ver om hun eigen persoonlijkheid op te offeren voor een carrière op de apenrots.

Dames, hoe denken jullie hierover?

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl