Grenos

Gabriel van der Kruijk (26 - zie rechts op foto), Roy Batist (26), Mathieu Bruning (26), Bart Post (38), Alexander Dolstra (32 -zie links op foto) Sinds: 2010 Omzet: nog niet bekend Challenger omdat: ‘We op een revolutionaire manier de horeca verbeteren’ Je kent het wel: je zit gezellig te kletsen in een café of restaurant en wilt wat te drinken bestellen, maar er is nergens bediening te bekennen. De producten die Grenos heeft ontwikkeld - de Otoucho en de Obymobi - kunnen deze frustratie wegnemen. “De Otoucho is een digitale menukaart die draait op een touchscreen. Daarmee kan iedereen zelf zijn bestelling invoeren”, vertelt Gabriel van der Kruijk, een van de vijf initiatiefnemers van Grenos. In de zomer op een druk terras is de mobiele variant, Obymobi, te gebruiken op je eigen telefoon. “Het idee achter de Obymobi is hetzelfde: via een website geef je je bestelling en tafelnummer in en je drankje wordt gebracht.” Begin 2010 won Grenos de Horecava Innovation Award, er werken nu vijftien horecagelegenheden met de touchscreens. Van der Kruijk verwacht dat dit aantal zich de komende tijd flink gaat toenemen. “Het zijn spannende maanden, maar de reacties uit de horeca zijn razend enthousiast.”

Foto: Maurits Giesen

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!