Groeigeheimen: deze ondernemer haalde een miljoen euro op bij zijn eigen medewerkers

Je bedrijf financieren met kapitaal van je eigen medewerkers, hoe pak je dat aan? Bert-Arjan Millenaar deed het met NLC, dat medische startups bouwt. Bij dat bedrijf worden niet alleen medewerkers, maar zelfs leveranciers gedeeltelijk betaald in aandelen. ‘Iedereen voelt een beetje de onrust die je als ondernemer ook voelt.

Let op: dit artikel is alleen verkrijgbaar tot 20 juli 2019, daarna gaan deze groeigeheimen terug de redactiekluis in. Word voor 20 juli lid van Sprout om dit artikel te lezen. Huidige abonnees krijgen ‘m automatisch in de mailbox.

In deze longread lees je:
-
Hoe je informals en medewerkers combineert in één financieringsmix 
- Wat het voordeel is van medewerkers die ook aandeelhouders zijn
- Hoe je ook leveranciers in aandelen kan betalen

NLC is een bedrijf dat met 30 medewerkers health tech-ventures bouwt. Oprichter Bert-Arjan Millenaar besloot zijn personeel al vanaf de start deels uit te betalen in aandelen. “Iedereen voelt een beetje de onrust die je als ondernemer ook voelt", zeg hij in deze nieuwe editie van Groeigeheimen. “Zo maak je iedereen eigenaar van het probleem, maar ook van het succes.” 

Het Amsterdamse bedrijf betaalt ook de facturen van leveranciers zoals headhunters, medische experts en ingenieurs (deels) in aandelen. Zodat bijvoorbeeld een consultant niet alleen ‘uurtje-factuurtje’ schrijft, maar ook echt in in het bedrijf gelooft.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl