Hoe je als ondernemer disruptieve innovatie toepast in jouw branche

Van Airbnb tot Uber en van Amazon tot Facebook: allen ontwrichtten ze markten om die vervolgens aan te vullen met nieuwe ideeën. Disruptief innoveren is een verlokkelijk idee, maar waar begin je? Sprout gidst je in zeven stappen door het model van disruptieve innovatie.

Disruptie is natuurlijk ietwat een modewoord, maar niet zomaar: startups en scaleups die op slimme wijze disruptie toepassen, hebben de potentie om marktaandeel te winnen van grote bedrijven. Als klein duimpje kun je het winnen van de Goliaths in deze wereld. Wie wil dit nu niet?

Al die technologische innovaties en al die buzzwoorden, als startende ondernemer kan het je wel een ingewikkelde puzzel opleveren. Ben je nog maar net begonnen aan een product, dan kan het daarom handig zijn om via een stappenplan disruptieve innovatie te bewerkstelligen.

Stappenplan

Bij magazine Foundr weten ze er alles van. Het blad dat zich op beginnende ondernemers richt, maakte er enkele jaren geleden een infographic over, die je in zeven stappen door disruptieve innovatie loodst. We delen hem hieronder. Voer deze stappen uit en je leert over de kansen voor disruptieve innovatie binnen jouw branche. Wil je hierna dieper de materie ingaan, dan raden wij je ons laatste bookazine Disrupt aan, met allerhande theoretisch onderbouwde artikelen over hoe je succesvol disruptief innoveert.

Foto boven: Ulrich Baumgarten/Getty.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl