Chris van den Berg werd geboren op een boerderij, nu oogst hij data

Holland in the Valley - Chris van den Berg – FarmBX / Farmtrace.com

Met FarmTrace helpt Chris van den Berg voedselproducenten en supermarkten om de waarde van hun voedselketen te bepalen met big data en analytics. Dat moet zorgen voor meer veiligheid en transparantie van ons eten.

Terwijl de (veiligheids)eisen van eten strikter worden, willen consumenten meer dan ooit weten waar hun eten vandaan komt. Chris van den Berg werkt in Californië (samen met co-founder Alex Sismanis) aan een dienst waarmee de hele route van voedsel kan worden gevolgd, van boerderij tot consument. 

FarmTrace brengt ook de gezondheid van dieren, gegevens over transport en logistiek en transacties in kaart. Zo moet de dienst op het gebied van business intelligence de spil worden in de wereldwijde agrarische sector.

Geboren en getogen

Van den Berg groeide in Nederland op als zoon van een melkveehouder, wat hem bijna als vanzelf bracht tot FarmBX. “Als je geboren en getogen bent op een boerderij, dan weet je letterijk hoe je voedsel geproduceerd is. Dat geeft mij unieke inzichten om de wereld te verbeteren met een systeem dat daadwerkelijk de brug slaat naar de boerderij.”

De ondernemer zoekt naar de beste combinatie van Europese technologie en Amerika als land van groeikapitaal en innovatie. Om het bedrijf echt groot te kunnen maken, verhuisde hij naar de VS, Daar was hij een van de vier gegadigden voor de Holland in the Valley Award (die afgelopen weekend werd gewonnen door Plantible Foods), een prijs voor Nederlandse ondernemers aan de Amerikaanse Westkust.

Lees ook:
Deze twee Nederlanders maken in Californië van eendenkroos een nieuwe eiwitkampioen
Deze ondernemer gebruikt haar tech-kennis om vrouwelijke ondernemers te promoten

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl