'Het voelt als een voorrecht om in de VS een bedrijf te kunnen bouwen'

Pieter Doevendans, Ava

Holland in the Valley - Pieter Doevendans - AvaScribe

Pieter Doevendans timmert in San Francisco aan de weg met Ava, een app die doven en slechthorenden helpt door audio om te zetten naar tekst. ‘Dat ik dit kan doen, voelt als een groot voorrecht.’

Pieter Doevendans kwam in 2013 naar San Francisco om er te studeren, waar hij met mede-studiegenoot Thibault Duchemin (die opgroeide als enige horende persoon in een dove familie) de app Ava ontwikkelde. De app helpt doven en slechthorenden door het geluid van gesprekken om te zetten naar tekst.

De Nederlander ervaart het naar eigen zeggen als een groot voorrecht om in de VS een bedrijf uit de grond te kunnen stampen. "Met dat privilege voelt het bijna als een verantwoordelijkheid om anderen te helpen die minder bevoorrecht zijn." Ava (’Audio Visual Accessability’) levert de software (ook) aan bedrijven die waar doven en slechthorenden werken. Ook zorgbedrijven en onderwijsinstellingen zijn klant bij het bedrijf uit San Francisco. 

Doevendans was met Ava een van de vier kanshebbers van de Holland in the Valley-award, een prijs die het Nederlandse consulaat in San Francisco dit jaar voor het eerst uitreikte (en die werd gewonnen door Plantible).

Lees ook:
Je moet hier groot durven te denken
Deze twee Nederlanders maken in Californië van eendenkroos een nieuwe eiwitkampioen
Chris van den Berg werd geboren op een boerderij, nu oogst hij data

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!