7 signalen dat je niet genoeg delegeert (infographic)

startup

Merk je dat de hoeveelheid besluiten die je dagelijks moet nemen je uitput en dat je te veel tijd kwijt bent aan routineklusjes? Dan is het tijd om meer taken te delegeren. 

Een van de grootste uitdagingen voor een bedrijf dat groeit, is het uitbesteden van taken waar je je als ondernemer niet meer mee bezig zou moeten houden. Doe je dat niet, dan kost dat je simpelweg omzet. Een hard causaal verband is er nog niet te leggen, maar in een Amerikaans onderzoek scoorden de bedrijven van CEO’s die goed kunnen delegeren 33 procent meer omzet (en een hogere groeiratio).

Belangrijkse oorzaken voor het niet delegeren van werk zijn gewoontegedag, schuldgevoel en een gebrek aan vertrouwen in medewerkers. Los laten is eng, tenslotte, maar je hoeft je er absoluut niet voor te schamen. Soms is dit simpelweg een kwestie van het anders formuleren van vragen. Van “hoe ga ik dit doen” en “wanneer ga ik dit doen” tot “wie ken ik die dit voor mij op kan lossen?” en “wie gaat dit doen?”.

Hoe je een gebrek aan delegeren op tijd herkent én hoe je hier iets aan doet, zie je in deze infographic van Headway Capital:

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!