iDEAL geschikt gemaakt voor Europese markt

Currence zal dit jaar de betalingssystemen PIN en iDEAL aanpassen aan de Europese eisen, zodat de populaire Nederlandse betalingssystemen straks kunnen blijven bestaan.

De plannen werden vandaag gepresenteerd tijdens de presentatie van het jaarverslag van Currence. Ze beantwoorden aan de oproep van (internet)winkeliers om de systemen vooral niet bij het oud vuil te zetten.

 

Goed nieuws dus voor internetondernemers, die steeds meer zijn gaan rekenen op betalingen via iDEAL. In 2007 is ongeveer 15 miljoen keer op deze wijze betaald, een stijging met 238 procent ten opzichte van 2006.

 

Banken

"iDEAL is een innovatie waar zowel webwinkeliers als consumenten en banken erg blij mee zijn", zegt Piet Mallekoote, algemeen directeur van Currence tegen Emerce. "We zijn straks klaar om andere - buitenlandse - banken mee te laten profiteren."

 

Volgens Currence kan iedereen PIN en iDEAL in het aankomende SEPA-betalingssysteem gewoon blijven gebruiken. Er zit echter nog wel een addertje onder het gras: de banken moeten ook nog willen meewerken. PIN dreigt op de Europese betaalmarkt plaats te moeten maken voor internationale betaalsystemen zoals Maestro en V-Pay. Uiterlijk begin 2009 zullen de banken aangeven of zij na 2011 PIN willen blijven aanbieden.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!